A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Mészáros: a szívem közepe lett Kecskemét

2017. június 09. péntek
 

Mészáros Máté nyolc szezon után távozik tőlünk, ősztől Sopronban folytatja pályafutását.

Kétezer-kilenc óta éltél Kecskeméten, nyolc év nem kevés idő. Mi az, amit adott neked a város?

Nyolc év nagyon sok idő, tizenhat éves koromban költöztem ide, most huszonnégy vagyok, ez eddigi életem egyharmad része. Itt váltam kisgyerekből felnőtté, itt érettségiztem. Nagyon sokat kaptam a várostól, a klubtól és a szurkolóktól, amiért hálával tartozom. A szívem közepe lett Kecskemét, nehéz volt meghozni a döntést, hogy távozzak, de az élet már csak ilyen, innentől az új kihívásokra koncentrálok. Ha úgy hozza a sors, egyszer majd szívesen visszatérek.

Szakmai szempontból milyen volt a mögöttünk álló nyolc szezon?

Voltak pozitív és negatív dolgok is. Utánpótlásban elértünk mindent, a felnőttel pedig szereztünk egy-egy bajnoki –és kupaezüstöt. Az utóbbi három évben voltak keserű pillanatok, de ezzel már nem szabad foglalkozni.

Van olyan meccsed, ami külön emlékezetes maradt?

Én inkább a két bajnoki aranyérmet emelném ki, azok voltak eddigi karrierem fénypontjai. Akkor egy olyan csapat kovácsolódott össze, akikkel a mai napig a pályán kívül is összegyűlünk. Ez is a sport szépsége, hogy az ember igaz barátokra lelhet.

Miért éppen Sopronra esett a választásod?

Volt több megkeresésem is, viszont számomra minden szempontból a soproni ajánlat tetszett a legjobban. Úgy gondolom, hogy biztosított a fejlődésem, nem gondolkodtam sokat.

Mivel töltöd majd a szabadságodat?

Az első fele a tanulással fog telni, hiszen vizsgaidőszak van. Utána próbálok majd minél több időt tölteni a családommal, mert szezon közben erre nincs sok lehetőség. Tervben van a nyaralás és a pihenés is, úgy érzem, gyorsan el fog szaladni ez az évszak.