A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

A ZTE ellen folytathatjuk jó sorozatunkat

2018. január 04. csütörtök
 

Nem vár ránk könnyű meccs, ez a Zete már nem az a Zete, mint volt az első fordulóban.

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00

Játékvezetők: Papp Péter, Praksch Péter, Pozsonyi László

MKOSZ ellenőr: Páli Kálmán

Kétség kívül állíthatjuk, csapatunk remek formának örvend az utóbbi időben. Legutóbbi három meccsünket rendre megnyertük, előbb Kaposváron diadalmaskodtunk hosszabbítás után (66-64), a következő fordulóban legyőztük a bajnokesélyes Falcót hazai pályán (92-81), legutóbb pedig a Debrecenben fordítottunk az utolsó negyedben (84-79), ezzel biztossá vált a Magyar Kupa szereplésünk.

A Magyar Kupa sorsolását jövő héten kedden tartják, ekkor dől majd el, hogy februrán 16-án ki ellen mérkőzünk meg a négybe kerülésért.

Lehetséges ellenfelek: Szolnok, Körmend, Falco, Alba, ASE, Pécs, ZTE.

 

A DEAC elleni meccsel számunkra véget ért az alapszakasz első fele. Mondhatjuk, hogy csapatunk várakozáson felül teljesít, hiszen 7-6-os mérleggel jelenleg a tabella hatodik helyén állunk. Érdemes még megemlíteni azt, hogy az idegenbeli táblázaton az Olaj mögött a másodikak vagyunk, négy alkalommal nyertünk, háromszor kikaptunk a más csapatok pályáján.

 

Újabb nehéz feladat vár ránk pénteken, hiszen az egyre jobb formába lendülő Zetét fogadjuk a Messzi István Sportcsarnokban. Bencze Tamás együttese a kezdeti nehézségek után kezd magára találni, hét győzelemmel és hat vereséggel rájátszást érő helyen állnak Horváth Ákosék. Nemrég visszatért hozzájuk James Kinney, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a Zalaegerszeg is kiharcolta a kupaindulás jogát. A héten ellenfelünk szerződést bontott Maurice Jeffers-szel, így tehát biztos, hogy három légióssal érkezik hozzánk a ZTE.

Az első fordulóban a 23/21-es pontmutatóig jutó Rastko Dramicanin vezérletével sikerült nyernünk a Zete ellen idegenben, megkérdeztük az érintett játékost, hogy milyen meccsre számít.

-Ez a ZTE már teljesen más, mint a szezon elején volt, sokkal jobb teljesítményt nyújt. Nehéz összecsapásra számítok, ki kell adnunk magunkból a maximumot ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Ez a találkozó is igen fontos, a rájátszás szempontjából sokat számíthat majd.