A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Nehéz feladat vár ránk Sopronban

2018. január 26. péntek
 

Pongó Máté elmondta, hogy nagyon jó érzés volt az Olaj ellen teltház előtt játszani.

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt

Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 19:00

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Balog György, Hervay Tibor

MKOSZ ellenőr: Várhalmi Zsolt

Múlt héten szombaton az utóbbi idők egyik legkiválóbb hangulatú mérkőzésén igen nagy csatára késztettük az egyik legnagyobb bajnokaspiránst. Kiélezett első félidő után a harmadik negyedben jobban játszott a Szolnok, és bár az utolsó játékrészben még faragtunk hátrányunkból, végül 79-67-es vereséget szenvedtünk. Pongó Mátét kértük meg, hogy ossza meg velünk gondolatait az Olaj elleni találkozó kapcsán.

-Főleg az első félidőben megfelelő partnerei voltunk a Szolnoknak, aztán sajnos a harmadik negyed gyengére sikerült. Nem igazán mentek a támadásaink, ebben a szakaszban ment el a meccs. Ennek ellenére azonban úgy gondolom, hogy építhetünk erre a játékra. Örültünk neki, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre, nagyon jó érzés volt ennyi szurkoló előtt játszani, ez köszönhető annak is, hogy jó formában vagyunk.

 

Szombaton az a Sopron lesz az ellenfelünk, amelyik egy igen visszafogott szezonkezdet után egyre inkább kezd magára találni. Novemberben Váradi Kornéltól Sabáli Balázs vette át a csapat irányítását, Lamb Autrey helyére Joshua Parker érkezett irányító posztra, míg Josh Greene-t Mohammad El-Amin váltotta. Az Európa-bajnok Sasa Zagorac is távozott Sopronból, az ő utódját nem is olyan régen jelentette be szombati riválisunk. Esian Henderson a görög élvonalban szereplő Panionisz együttesétől érkezett, ellenünk húzhatja magára először az SKC-mezt.

 

-Megérkezett az SKC új légiósa, így öt külföldivel állnak majd fel. Nehéz meccsre számítok, Sopronban amúgy sem könnyű játszani. Élet-halál meccs lesz ez az SKC számára, de nyerni szeretnénk. Revansot szeretnénk venni a hazai pályán elszenvedett vereség miatt, jó helyen állunk a tabellán, ezt meg is akarjuk őrizni.