A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Küzdős mérkőzést nyertünk meg Sopronban

2018. január 27. szombat
 

Újabb idegenbeli győzelmet arattunk, ezúttal az egyre jobb formának örvendő SKC otthonában diadalmaskodtunk.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt 66-76 (17-16, 17-23, 19-17, 13-20)

Sopron: Parker 14/6, Duvnjak -, El-Amin 29/9, Dénes 8/6, Watkins 6. Csere: Henderson 4, Takács 3/3, Mészáros -, Bagó 2.

KTE: Pongó 6/3, Thompson 15, Djerasimovic 17, Dramicanin 13/3, Karahodzic 13/3. Csere: Wittmann 4, Molnár 6, Horváth K. 2.

Djerasimovic duplájával indult a mérkőzés, a Sopron első kosarát Parker szerezte (2-2). Dénes triplája után El-Amin talált be, de Thompson és Molnár révén zárkóztunk. Eleinte futottunk az eredmény után, ám nem engedtük, hogy ellenfelünk nagyobb előnyt alakítson ki. Watkins kettesével 15-9-et mutatott az eredményjelző, ám Karahodzic közelijével, valamint Thompson 2+1-es akciójával felzárkóztunk egy pontra (15-14), Dramicanin ziccerével pedig a vezetést is átvettük, ám végül a hazaiak fordulhattak előnnyel a második negyedre (17-16).

Fej-fej mellett haladtunk a Sopronnal, Pongó hárompontosával újfent nálunk volt a fór, azonban egyből jött a válasz El-Amintól (26-24). Thompson egyenlített, majd Molnár zsákolt, de El-Amin megint eredményes volt kintről (29-28). Egy 6-0-s periódussal 34-29-re vezettünk, de Watkins büntetőivel és El-Amin újabb trojkájával egyenlő volt az állás (34-34). A Sopron már nem tudott betalálni a hátralévő két és fél percben, nálunk azonban Pongó egy büntetőt, míg Thompson és Djerasimovic egy-egy duplát értékesített, így 39-34-re vezettünk a nagyszünetben.

Jól kezdtük a második félidőt, Dramicanin és Djerasimovic is betalált, Pongó közelijével pedig kétszámjegyűre nőtt a differencia (34-45). Dramicanin volt eredményes kintről (34-48), majd El-Amin törte meg a soproni kosárcsendet. Wittmann kettese után 36-50-et mutatott a tábla, a kiválóan játszó El-Amin vezérletével azonban egy 12-0-s futást produkáltak a hazaiak (48-50). Kicsivel később Dénes hármasával már csak egy volt közte (53-54), Karahodzic kosara zárta le a harmadik etapot, hárompontos vezetéssel várhattuk a záró felvonást (53-56).

Nagy küzdelem volt a parketten, tetemesebb előnyt nem tudtunk kiharcolni, ellenfelünk pedig ott volt a nyakunkban. Djerasimovic ziccerével 68-63-ra vezettünk, a másik oldalon Takács talált be a triplavonalon túlról (66-68). Úgy tűnt, hogy szoros lesz a végjáték, ám az SKC már nem tudott kosarat szerezni a maradék három és fél percben. Csapatként harcolva újabb fantasztikus győzelmet arattunk, 76-66-ra nyertünk a hűség városában.

 

Forray Gábor: Sopronban nehéz nyerni, ezt korábban is elmondtam. A végkimenetel kulcsa az volt, hogy nem engedünk sok támadólepattanót és nem adtunk második esélyt, ez az SKC erőssége. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen amit megbeszéltünk, azt betartottuk. Nem kezdtünk jól, de rendeztük a sorokat és átvettük a vezetést. A harmadik negyedben kifejezetten jó ritmust kaptunk el, ám a Sopron átállt egy alacsonyabb szerkezetre, mi pedig kényelmesek voltunk. Meg tudtunk újulni, amikor a Sopron változtatott. Az utolsó másodpercekben magabiztosnak tűnő győzelmet arattunk, de ez egy iszonyatosan kemény mérkőzés volt. Köszönjük a szurkolóink segítségét, és sok sikert kívánok a Sopronnak.

 

Kemal Karahodzic: Nagyon jó meccs volt, kiválóan felkészültünk ellenfelünkből. Elkezdünk készülni a Szeged elleni mérkőzésre, van rá három-négy napunk. Hosszú volt az út, ilyen győzelemmel azonban örömteli hazamenni.