A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Wittmann: Képesek vagyunk javulni

2018. február 01. csütörtök
 

Csapatkapitányunk Szegeden betegen vállalta a játékot, és van egy csuklósérülése is, ami bár elmondása szerint még nem a legjobb, de napról napra javul.

-Úgy tudom, hogy a tegnapi meccsen nem voltál teljesen egészséges…

-Igen, beteg voltam, de szerencsére tudtam játszani. Van egy csuklósérülésem is, de napról-napra javul.

-Milyen volt belülről a Szeged elleni összecsapás?

-Nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk. Ritmustalanok voltunk, leginkább támadásban. A védekezésünkben is akadtak hibák, de nem kaptunk sok pontot. Egész meccsen futottunk az eredmény után, nem volt benne a játékunkban az, hogy megfordítsuk a találkozót. Az utolsó negyedben beálltunk zónázni, ezzel egy kicsit kizökkentettük ellenfelünket, visszajöttünk négy pontra, de a győzelem sajnos nem sikerült.

-Nagyon fontos meccs következik szombaton, hiszen az egyik riválisunkat, a Paksot fogadjuk a Messzi István Sportcsarnokban.

-A bajnokság első felében egyszer már megmérkőztünk az ASE-val, akkor kimondottan jól ment a játék a csapatnak, egy elég sima mérkőzésen tudtunk nyerni. Bízom benne, hogy ez most is így lesz, de inkább egy komolyabb csatára számítok. Ha úgy játszunk, mint Szegeden, akkor semmi esélyünk nem lesz. Ha viszont azt az arcunkat mutatjuk, amit az utóbbi időszakban, akkor komoly sanszunk lehet a győzelemre, főleg hazai pályán, a saját szurkolóink előtt. Képesek vagyunk javulni, hiszen eddig nem volt ránk jellemző a szerdán mutatott játék.

 

-Nemrég jelentették Pakson, hogy a klub szerződést bontott Seth Allennel. Ez mennyiben befolyásolhatja a szombati összecsapást?

 

-Mindig nehéz az ilyet megmondani, ez két irányba is elsülhet. Allen sokszor volt hasznára a Paksnak, ám lehet, hogy ők nem így ítélték meg, vagy mást terveztek. A többi játékosnak ez plusz motivációt jelenthet, biztos, hogy meg akarják majd mutatni magukat. Nem tudom, hogy ez hogy fog hatni rájuk. Ez a tény azonban nem befolyásol minket, ugyanúgy készülünk, mint eddig. A győzelem a célunk, nagyjából ugyanúgy állunk a tabellán, fontos lesz tehát ez a találkozó is. Ami mögöttünk van, azt elfelejtjük, az ötmeccses győzelmi szériával sem foglalkozunk. Előre kell tekintenünk, hiszen komoly feladat vár ránk szombaton. Bízunk a szurkolók támogatásában, nagy szükség lesz rájuk.