A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Fontos meccs jön az ASE ellen

2018. február 02. péntek
 

Horváth Kristóf parázs csatára számít szombaton.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

Messzi István Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Boros Tamás, Pozsonyi László

MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Szerdán 70-62-es vereséget szenvedtünk Szegeden. Az első félidőt elrontottuk, a másodikban azonban feljavult a játékunk és sikerült visszajönnünk. Horváth Kristófot kértük meg, hogy mondja el véleményét a hétközi találkozóról.

„Először is, nagy gratuláció jár Szegedre, hiszen három kulcsembere nélkül nyerte meg a találkozót a hazai csapat. Az első félidőben olyan agresszivitást mértek ránk, amit nem tudtunk viszonozni, ezért is mutatott az eredményjelző a nagyszünetben 39-27-et. Tizenkét pontos hátránnyal várhattuk a második félidőt, nem erre számítottunk, de sajnos ezzel kellett szembenézni. Edzőnk, Forray Gábor azonban tudta, hogy hogy kell minket motiválni. Kitisztultak a fejek, a meccs második félidejébe úgy vágtunk bele, hogy nekik megyünk. Vissza tudtunk jönni 64-60-ra, viszont a győzelmet nem sikerült megszereznünk. Kár érte, mert óriási sansz volt a kezünkben azzal, hogy a Szeged három kulcsembere hiányzott.”

 

Igen fontos találkozó következik szombaton, hiszen a velünk majdnem azonos mérleggel rendelkező Paksot fogadjuk hazai pályán. Hátvédünk természetesen erről az összecsapásról is beszélt.

 

„Az első mérkőzésen, Pakson sima győzelmet arattunk, de azt el kell felejtenünk, hiszen ez egy teljesen új találkozó. Tudjuk, hogy Seth Allentől megváltak, de ezzel nem foglalkozunk, ugyanúgy készülünk, mintha ő is játszana. Kellemetlen ellenfél az ASE, jó dobókkal, jó koncepcióval és egy elég felkészült, elismert edzővel. Parázs meccsre számítok, a Paks pihent a héten. Meg kell találnunk a módot a minél jobb regenerációra, és gyakorlatilag nekik kell mennünk. A szurkolóink fantasztikusak, mindig bizonyítják, hogy egyedülállóak az országban. Szegeden is óriási hangulatot teremtettek, bízom benne, hogy szombaton is minél többen kilátogatnak.

Teo Cizmic együttese 10 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella ötödik helyén áll. Szerdán a Szolnokkal kellett volna megmérkőzniük Eilingsfeld Jánoséknak, ám mivel az Olaj Minszkben játszott FIBA Europe Cup találkozót, azt az összecsapást elhalasztották.

Fontos hír aktuális riválisunkkal kapcsolatban, hogy csütörtökön szerződést bontottak Seth Allennel. Az amerikai játékos 17 mérkőzésen 15.4 pontot és 3.2 gólpasszt átlagolt.