A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Ha a múlton rágódunk, az nem vezet jóra”

2018. február 08. csütörtök
 

Forray Gábor azt mondja, a játékosok Székesfehérváron is mindent ki fognak adni magukból.

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt

Alba Regia Sportcsarnok, péntek, 18:30

Játékvezetők: Cziffra Csaba, Török Róbert, Frányó Péter

MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

Múlt héten szombaton egy igen fordulatos, kiélezett mérkőzésen maradtunk alul a Pakssal szemben (64-70). Az első negyedet uraltuk, a másodikban visszajött ellenfelünk, a harmadik játékrész elején sikerült meglépnünk tíz ponttal, azonban az ASE Javion Ogunyemi vezérletével fordított és nyert. Forray Gábort kértük meg, hogy értékelje a találkozót.

„Amíg bírtuk erővel, addig vezettünk, a Paks csak nyomozta a játékunkat. Sajnos voltak problémáink, Szegeden is több játékos influenzával, különböző vitaminok beszedésével tudott pályára lépni, az állapotuk nem sokat javult szombatig, sőt, talán egy kicsit romlott is. Köszönöm nekik, hogy vállalták a játékot, mindent megtettettek, amit meg lehetett. Megérdemelten nyert a Paks, abban a pillanatban jobb volt, mint mi. Leszűrtük a tanulságokat, megpróbáljuk kijavítani azokat a dolgokat, amiket elrontottunk. Előre tekintünk, ha a múlton rágódunk, az nem vezet jóra.”

 

Újabb nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a legjobb formában lévő, az egyik legnagyobb bajnokesélyes együttes, az Alba Fehérvár otthonába látogatunk. Braniszlav Dzunics csapata a FIBA Europe Cupban is továbbjutott, a legjobb tizenhat között a litván Juventus Utena lesz az ellenfele.

 

„Gratulálok az Albának, nagy dolog, hogy tovább tudott jutni. Nem csak sima, hanem meggyőző továbbjutás volt az övék. Jelen pillanatban valóban a Székesfehérvár a legjobb formában lévő magyar csapat. Iszonyatosan erős keretük van, komoly szakmai munka folyik a háttérben, minden feltétel adott náluk ahhoz, hogy a nemzetközi porondon is komoly eredményt érjenek el. A bajnokságban is toronymagas esélyesei a végső győzelemnek, legutóbb Szolnokon nyertek megérdemelten. Jó lehetőség számunkra, hogy egy ilyen komoly együttes otthonában lépjünk pályára, úgy gondolom, hogy minden játékos élvezni fogja. Megpróbálunk meglepetést okozni, de a talajon maradva a tisztes helytállás is megteszi. Tavaly a rájátszásban majdnem sikerült a bravúr. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a héten, amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk. A betegeink javulnak, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, ez végig fog menni a csapaton, de szerintem más kluboknál is vannak ilyen szituációk. Panaszkodni nem akarok, eddig sem tettem. Ami a játékosokban benne van, azt ki fogják adni, remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy egy izgalmas összecsapást lásson a fehérvári közönség.”