A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Djeraszimovics ezúttal is bízik a teltházban

2018. november 22. csütörtök
 

Fontos mérkőzés vár a KTE-Duna Aszfaltra pénteken 17:30-kor.

KTE-Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák

Messzi István Sportcsarnok, péntek, 17:30

Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Praksch Péter, Pozsonyi László (Dr. Gencsev Plámen)

Múlt héten szombaton a KTE-Duna Aszfalt megszerezte szezonbeli első győzelmét idegenben, ugyanis a Ludovika Arénában 86-64-re nyert. Marko Djeraszimovics 12 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett a mérkőzésen.

-A budapesti meccsünk nagyon nehéz volt, hiszen a TF tulajdonképpen különösebb teher nélkül játszhatott, mi pedig úgy álltunk hozzá a találkozóhoz, hogy mindenképpen nyernünk kell. Már az öltözőben erősen koncentráltunk, mondhatom, hogy az első perctől fogva nagyon jól játszottunk. Örülünk a győzelemnek, a folytatásban is jól akarunk teljesíteni.

Ahogy Wittmann Krisztián és Juan’Ya Green, úgy Marko Djeraszimovics is betegséggel küszködött az utóbbi időszakban.

-Ahogyan a többiek, most már én is nagyon jól érzem magam, ez pedig nagyon fontos. A jászberényi meccs előtt nem tudtam rendesen enni, Jay egész héten nem edzett, így pedig nagyon nehéz nyerni, főleg idegenben. Már jól vagyunk, maximális energiával tudunk majd játszani a Szeged ellen.

A Szeged nem lesz ismeretlen ellenfél.

-A Szegedet nagyon jól ismerjük, a kerete nem igazán változott, ráadásul a felkészülési időszakban két edzőmeccset is játszottunk egymás ellen. Elsősorban Marko Boltics és Nenad Sulovics kettő-kettőinek levédésére kell nagy hangsúly fektetnünk, hiszen talán ez a legnagyobb fegyverük. Keményen kell elkezdenünk a mérkőzést, megfelelő szinten kell játszanunk. Ha sikerült az említett dolgokat megvalósítanunk, akkor nyerni fogunk.

 

A csapat bízik benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak majd a Messzi István Sportcsarnokba.

 

-Mostanában nagyon jó a hangulat a csarnokban, ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a szurkolóinknak, akik fantasztikus atmoszférát teremtenek és mindig mögöttünk állnak. A csapat minden tagja nagyon élvezi a játékot a Messzi István Sportcsarnokban, hiszen az utóbbi két hazai meccsünkön majdnem teltház volt. Elég csak megnézni az eredményeinket: a Pécs és a Sopron is nagyszerű csapat, kétszer is vesztésre álltunk, de a szurkolók hathatós támogatásával két elképesztő hajrát produkáltunk. Régebben elveszítettük ezeket a végjátékokat, de a közönségünk ezúttal átlendített minket a holtpontokon. Nagyon reméljük, hogy pénteken is sokan kijönnek majd és buzdítanak minket.

A Szeged elleni meccs után válogatott szünet következik, legközelebb december 14-én, Szombathelyen lép pályára a KTE-Duna Aszfalt.

-Lesz egy-két nap szünetünk, ekkor majd hazautazok Szerbiába meglátogatni a családomat, utána viszont belevetjük magunkat a munkába. Nem lesznek meccseink, így sokkal keményebben tudunk edzeni. Szükségünk is lesz a jó formára, hiszen a december nagyon nehéz lesz. Jön majd a Szolnok, utazunk Szombathelyre, Kaposvárra és Paksra is.