Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Későn ébredtünk az ASE ellen

2018. december 30. vasárnap
 

Hiába nyertük meg tizenkilenc ponttal a második félidőt, hat ponttal győzött a Paks.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 81–75 (28–16, 20–7, 16–23, 17–29)

ASE: Kovács 18/6, Evans 20/9, Faust 13/9, Eilingsfeld 8/3, Trajkovski 8/3. Csere: Medve 3, Jevtovics 6, Ruják 5/3.

KTE: Green 21/9, Wittmann 18/6, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 6, Karahodzsics 8. Csere: Dimics 7, Molnár M. 1, Kucsera -.

Dramicsanin kosarával indult a találkozó, majd Evans köszönt be gyors egymásutánban kétszer is, Wittmann triplájával azonban újra mi vezettünk (4-5). Elindult a paksi triplazápor, Evans, Kovács és Trajkovski is betalált kintről, utóbbi emellett egy 2+1-es akciót is felmutatott, KTE-részről csupán egy Karahodzsics-dupla érkezett ezidő alatt (16-7). Valamelyest csökkent a hátrányunk, Djeraszimovics és Dimics is a gyűrűbe juttatta a labdát (18-12). 22-14-nél Ruják sem hibázott távolról, mint ahogyan Eilingsfeld sem, végül Green ziccere zárta le a negyedet (28-16).

A hazaiak extra dobóteljesítménye továbbra sem esett vissza, kis túlzással, amit rádobtak, az be is ment. Faust másfél perc alatt három triplát értékesített, a különbség pedig húsz pont fölé nőtt (42-20). Molnár Márton büntetője törte meg a KTE gólcsendjét, Dramicsanin kosarát követően viszont a félidő hajrájában Kovács vezérletével tovább növelte előnyét a Paks, 48-23 állt a táblán a nagyszünetben.

A találkozó második fele már a miénk volt, bár igaz, a harmadik negyed első öt percében a forgatókönyv hasonlított az első félidőre. Tartotta magabiztos előnyét a házigazda, nem tudtunk zárkózni, viszont később a kiválóan játszó Wittmann vezérletével bejöttünk húsz alá (62-46), Eilingsfeld a túloldalon még szerzett egy duplát, 64-46-tal jöhetett a záró felvonás.

 

A csapat többször bizonyította már, hogy soha nem adja fel, ez most sem volt másképp. 67-50-es állásnál előbb Green, majd Dramicsanin és Djeraszimovics is szerzett egy-egy duplát, Evans hármasa után Karahodzsics sem hibázott (70-58). Közelében voltunk a tízpontos határnak, de Wittmann hármasára egyből válaszolt Trajkovski (75-61). Green pillanatai következtek, öt pontot dobott, Djeraszimovics kosara után pedig Karahodzsics adott gólpasszt Wittmannak (75-70), két és fél perc volt hátra. Ennél közelebb azonban már nem tudtunk jönni, 81-75-re nyert végül az ASE, ezzel eldőlt, hogy a KTE-Duna Aszfalt nem lesz ott a Magyar Kupában.

 

Forray Gábor: - Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyert. Nem tudom értékelni az első félidőt, mert gyakorlatilag semmit nem csináltunk védekezésben, támadásban pedig eladtunk nyolc-tíz labdát, ezekből az ASE villámgyorsan indult. Ritmust fogott ellenfelünk, jöttek az extra dobások is, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Szemmel látható volt, hogy más hozzáállással, nagyobb akarattal és fegyelemmel meg is nyerhettük volna a találkozót. Javítanunk kell ezeken a dolgokon, hiszen ez már sokszor előfordult velünk. Sajnos nem sikerült bejutnunk a Magyar Kupába, de azt gondolom, hogy az is büszkeség, hogy az utolsó pillanatig harcban voltunk a részvételért. Sok sikert kívánok a Paksnak a kupában és a bajnokságban! Gratulálok a saját csapatomnak is, lezártunk egy naptári évet, a mai vereség ellenére nagyon szép esztendőt tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a vezetőknek és a szurkolóknak, hogy segítettek minket, bízom benne, hogy a következő év is ugyanilyen, vagy még szebb lesz. Boldog újévet kívánok mindenkinek, várjuk a következő találkozót.