Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Forray Gábor: ez tarthatatlan!

2019. január 07. hétfő
 

Az alapszakasz felénél a tizedik helyen végzett a KTE-Duna Aszfalt a férfi élvonalbeli bajnokságban. Mindez azt jelenti, hogy a hírös városi együttes nem lehet ott a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. A versenykiírás szerint ugyanis oda az a gárda mehet, amelyik a féltávnál az első nyolc között van - írja a baon.hu.

– Büszkén és állva haltunk meg, éppen ezért nem lehet panaszom a csapatra. Az utolsó három meccsünket idegenben játszottuk, és mindegyiken volt esélyünk a győzelemre – válaszolta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője arra a kérdésre, hogy mennyire élik meg csalódásként a tizedik helyet. Pont az a kicsi hiányzott, amit a hazai pálya előnye jelentett volna – tette hozzá, majd így folytatta: – Tisztában vagyunk vele, hogy a tulajdonosok, a város és a szurkolóink felé elszámolással tartozunk, ezért is szeretném elmondani a következőt. Nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy mi ötször, míg a közvetlen riválisaink hétszer, nyolcszor tudtak hazai pályán játszani az alapszakasz első felében. Ez óriási hátrányt jelentett a számunkra, hiszen ebben a bajnokságban hatalmas előnyt jelent a hazai pálya. Ezt jól bizonyítja, hogy a Messziben négyszer nyertünk és csak egyszer kaptunk ki. Akkor is a bombaerős, bajnokesélyes Szolnoktól szenvedtünk egypontos vereséget egy ki-ki meccsen. Úgy látom, hogy mostohagyerekei vagyunk a Hírös Sport Nonprofit Kft.-nek. Általában pénteken tudunk bajnokit játszani, mert nincs más időpont, az edzéseinket pedig sokszor albérletben tartjuk. Ez elkeserít. Annál is inkább, mert a klubunk lecserélte a sportcsarnok világítását, új eredményjelzőt és lelátót építtetett, és még csak annyit sem kaptunk, hogy köszönjük. Az ünnepek alatt egyszer edzettünk a csarnokban, mert volt ott minden, csak nem sport. Holott a napokban olvastam valahol, hogy a sport elsőbbséget élvez a Messzi-csarnokban. Bármerre járok, azt kérdezik tőlem, hogy miért csak ötször játszottunk itthon, és miért nem szombaton. A válaszom egyszerű: mert nincs hely. Ez tarthatatlan állapot. Annál is inkább, mert azok az emberek, akiknek komoly céljaik vannak a sportban, a kosárlabdában, elmennek, mert nem lehet dolgozni.

Koraszülöttek és kosarasok egy naptáron. Azaz a kecskeméti kórház koraszülött­osztályának babái és a KTE-Duna Aszfalt játékosai és vezetőedzője, 2017-hez hasonlóan, 2018-ban is egy naptáron szerepelnek. A Vanczer Orsolya fotós és Farkas József grafikus által készített tizenkét lapos, A/3-as méretű falinaptár – amely a KTE-Duna Aszfalt és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány együttműködésében jött létre – megrendelhető és megvásárolható a KTE-Duna Aszfaltnál (Kecskemét, László Károly utca 16.; e-mail: ktekosar@gmail.com; tel.: +36-30/811-9168), valamint a csapat hazai bajnoki mérkőzéseinek idején a klubshopban (Messzi István Sportcsarnok, főbejárati aula).

A naptár ára 3000 forint. A bevétellel minden vásárló a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány munkáját segíti.