Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

A második félidőben döntött a Szeged

2019. március 13. szerda
 

A harmadik és a negyedik játékrészben jobb volt a hazai együttes, amely megérdemelt győzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt ellen.

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt 85-68 (24-24, 20-23, 19-11, 22-10)

Szeged: Boltics 18/6, Wirth 5/3, Ponjavics 13/6, Juhos 19/6, Sulovics 14. Csere: Krapics 11/3, Kerpel-Fronius 5/3, Vágvölgyi -.


KTE:
Green 12/3, Wittmann 10/6, Mészáros 9/3, Dramicsanin 9, Karahodzsics 12. Csere: Djeraszimovics 14, Molnár M. 2, Kucsera -, Molnár D. -.

Jól kezdtük el a találkozót, a TF ellen nagyszerű mezőnymunkát végző Mészáros Máté ezúttal támadásban is „villogott” (2-4). A Szeged Boltics kosarával átvette a vezetést, a két együttes pedig fej-fej mellett haladt előre. Nem csak Mészáros, Wittmann és Green is hatékony volt a Szedeák térfelén. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, a negyed végéhez közeledve öt ponttal léptek meg a hazaiak (24-19), ám Karahodzsics duplájával és Green hárompontosával utolérte ellenfelét a KTE-Duna Aszfalt, 24-24-gyel zárult le az első játékrész.

A játék képe továbbra sem igazán változott, annyiban viszont igen, hogy ebben a szakaszban inkább Forray Gábor együttesénél volt az előny és a Sulovicsék futottak az eredmény után. Juhos kiválóan játszott, tulajdonképpen ő adta meg a tartást csapatának, fontos pillanatokban volt eredményes, bő két perc alatt kilenc pontot szerzett (38-38). Karahodzics is jó ütemben dobta a kosarakat, Djeraszimovics találatával pedig ötpontos vezetéshez jutottunk (42-47). Krapics hozta közelebb a Szegedet, 44-47 – félidő.

Folytatódott a találkozó, továbbra is a KTE-Duna Aszfalt vezetett, ám jelentős előnyt nem tudott kidolgozni (47-51). Boltics triplája adott lendületet a Szedeáknak, amely egy 9-0-s periódussal 56-51-re lépett meg. Djeraszimovics kosarát Green 2+1-es akciója követte (56-56), majd 60-58-nál Boltics értékesített a dudaszó pillanatában egy távolit (63-58).

 

Rosszul kezdtük el a záró felvonást, a támadásaink pontatlanok voltak és védekezésben is akadtak hibák. Három percig nem tudtunk betalálni, ez idő alatt a Szeged nyolc pontot szerzett (71-59). Dramicsanin törte meg a kosárcsendet, a hazaiak viszont továbbra sem remegtek meg, folytatták jó sorozatukat. 75-62-nél Krapics nem hibázta el a triplát, a lényegi kérdések pedig tulajdonképpen itt el is dőltek (78-62). A Naturtex-SZTE-Szedeák végül 85-68-ra nyerte meg az összecsapást, az utolsó kosár Ponjavics nevéhez fűződött.

 

Forray Gábor: - Gratulálok a Szegednek, átérezte, hogy számára mekkora téttel bír a találkozó, a játékosai igazi harcosokként jöttek ki a pályára. Azért vagyok bosszús, mert a mérkőzés elején bár jól harcolt a Szedeák, de sok könnyű gólt és tizenegy támadólepattanót engedtünk neki. Ekkor kellett volna eldöntenünk a mérkőzést, hiszen ellenfelünk pszichésen lent volt, mi megpróbáltuk ezt meglovagolni, de nem sikerült. A harmadik negyedig nyílt volt a mérkőzés, az utolsó játékrészben pedig tartotta a Szeged a harcos, agresszív formáját. A negyedik negyedben elkezdtünk sietni támadásban, a hazaiak pedig jól védekeztek. Erre rosszul reagáltunk, egyénieskedtünk, rossz szelekciókból dobtunk, a Szedeák leszedte a lepattanókat, átrohant rajtunk és nem használtuk a faultokat. Gratulálok a Szegednek és kollegámnak, Andjelko Mandicsnak! Nem drámázunk, folytatjuk a munkát, van még négy mérkőzésünk az alapszakaszból, majd jön a középszakasz.