Benne vagy a játékban?

A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Egyenlíthet a Falco ellen a KTE-Duna Aszfalt

2019. május 20. hétfő
 

Wittmann Krisztián szerint ki fog mászni a csapat a gödörből, s ha sikerül javulni az előző meccshez képest, lehet esély a győzelemre.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Negyeddöntő, 2. mérkőzés

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Falco javára

Messzi István Sportcsarnok, kedd, 18:00

Játékvezetők: Földházi Tamás, Papp Péter, Győrfy Ruben (Dernei Gábor)

A magyar férfi kosárlabda bajnokság negyeddöntőjének második fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely lesz a KTE-Duna Aszfalt ellenfele a Messzi István Sportcsarnokban. A három győzelemig tartó párharc első mérkőzését simán, 102-60-ra nyerte meg a Falco az Arena Savariában, fontos lenne tehát, hogy Forray Gábor együttese egyenlíteni tudjon.

„Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a szombati volt – mondta Wittmann Krisztián, a KTE-Duna Aszfalt csapatkapitánya. – Nyilván az utóbbi pár mérkőzésen nem játszunk jól, de voltunk már a szezon során egyszer ilyen helyzetben. Abból a gödörből is kimásztunk, szerintem ezzel most sem lesz probléma. Tavaly is úgy kezdtük a rájátszást, hogy idegenben nagyarányú vereséget szenvedtünk, aztán hazai pályán magabiztosan nyertünk, bízom benne, hogy ez most is így lesz.”

 

S hogy mit kell másképpen csinálni, mint Szombathelyen?

 

„Szinte mindenben javulnunk kell. A legfontosabb, hogy támadásban ne legyenek eladott labdáink és rossz dobáskiválasztásaink, amelyekből a Falco gyorsan tud indulni és könnyű kosarakat szerez. Ha elkapják a ritmust, akkor azért elég nehéz megállítani őket. Ha megfelelően tudunk majd támadni és ezáltal a védekezésünket kontrollálni, akkor lesz esélyünk a Messzi István Sportcsarnokban.”

Az edzések jó hangulatban telnek, nincs dráma a KTE-Duna Aszfalt öltözőjében.

„A hangulatra nálunk sohasem szokott panasz lenni. Természetesen mindenki győzni akar, de ez most egy olyan időszak, amikor nem annyira fut a szekerünk. Ahogy eddig is, most is ugyanúgy bízunk egymásban.”