A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Amerikából jöttem

2019. június 19. szerda
 

Chester Lewis példaképet már talált Kecskeméten.

A KTE-Duna Aszfalt a múlt héten tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Chester Lewis, korosztályának egyik kiemelkedő ígérete a KTE-Duna Aszfaltnál folytatja pályafutását. A 21 esztendős irányító a Vasasban nevelkedett, 2018-tól pedig az Egyesült Államokban próbált szerencsét. A 190 centiméter magas játékos számára a kecskeméti csapatkapitány példakép – szerinte Wittmann Krisztián az élő példája annak, hogy kemény munkával messzire lehet jutni.

- Nagyon tetszett az a kép, amelyet felvázoltak nekem a KTE-Duna Aszfaltról - mondta Chester Lewis. - A klub célja, hogy fiatal magyar játékosokat építsen be a felnőttek közé. Volt több ajánlatom, de a kecskeméti győzött meg leginkább. Szimpatikus a város és mindenki, akivel eddig találkoztam. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát.

- Ismerte korábban is a szakmai stáb tagjait? Befolyásolta ez a döntését?

- Bár együtt még soha nem dolgoztunk, de ismerjük egymást Forray Gáborral. Sok kedvező hírt hallottam róla, s természetesen beszélgettünk, mielőtt aláírtam a szerződésemet. Nekem mindig akkor megy jól a játék, ha jó a kapcsolatom az edzőmmel, azon leszek, hogy Kecskeméten a legjobbamat tudjam adni. Váradi Kornéllal az U18-ban már dolgoztunk együtt és úgy érzem, nagyon jól kijöttünk egymással.

- Milyen volt az élet az Egyesült Államokban?

- Los Angelesben voltam, szerettem kint élni. Rengeteg dolgot tanultam, az egyik ilyen például az volt, hogyha magadat adod és a csapatért harcolsz, akkor mindenhol jól tudsz teljesíteni. Ha csapatember vagy, akkor nagyon könnyen be lehet illeszkedni egy új közegbe, ez a szituáció pedig nem lesz új számomra Kecskeméten. Soha nem tartoztam a hangadók közé, inkább csendesebb típus vagyok, persze mindenkivel megtalálom a közös hangot. Amerikában megtanultam azt, hogy magabiztosnak kell lennem, s ha a csapattársakkal jó kapcsolatot ápolok, biztos, hogy a játék is jól fog menni.

 

- Az első lépést már megtette, hiszen Wittmann Krisztiánnal láthatóan vidám beszélgetésbe elegyedtek a sajtótájékoztatón.

 

- Emlékszem, hogy amikor kicsi voltam, sokszor láttam játszani Krisztiánt, s húsz pontot valahogy szinte mindig összeszedett, de tizenötöt minimum. Most bemutatkoztunk egymásnak, beszélgettünk egy kicsit. Nagyon várom már, hogy tanulhassak tőle, nem véletlenül volt évekig fontos tagja a felnőtt válogatottnak. Ha valaki ismeretlenül néz rá Krisztiánra, első blikkre nem feltétlenül az jut az eszébe, hogy ő biztosan egy kiváló kosaras. De ha pályán van, felkapja a fejét az ember. Élő példája annak, hogy kemény munkával nagyon messzire lehet jutni, az eddigi pályafutása megmutatja azt, hogy a kosárlabda észjáték és jól kell használnod az adottságaidat. Rengeteget akarok tőle tanulni!

- Milyen típusú játékosnak tartja magát?

- Bárhol játszom, mindig beleadok mindent. Szeretek gyorsan játszani, illetve igyekszem az összes csapattársamat bevonni a játékba.

- Huszonegy esztendősen az első A-csoportos szezonjára készül. Ha egy év múlva beszélgetnénk, mivel lenne elégedett?

- Az első, ami eszembe jut, hogy a saját posztomon megtanuljak úgy játszani, ahogyan azt profi szinten kell. Hosszú távon nem az a célom, hogy az emberek azért jegyezzék meg a nevemet, mert húsz pontot dobok egy meccsen, sokkal inkább az motivál, hogy irányítsam a csapatot és karizmatikus személyiség legyek. Olyan, mint Wittmann Krisztián.