A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Révész Ádám berobbanna az élvonalba

2019. június 24. hétfő
 

A KTE-Duna Aszfalt új játékosa grundfociban sem tud veszíteni, úgy érzi, a mentalitása a legnagyobb erénye.

Mint ahogyan az már korábban eldőlt, Révész Ádám a KTE-Duna Aszfaltnál folytatja pályafutását. A 24 esztendős, 202 centiméter magas, négyes és ötös poszton bevethető játékos az előző szezonban a Naturtex-SZTE-Szedeákot erősítette, 19 mérkőzésen lépett pályára. Úgy döntött azonban, hogy szüksége van a váltásra, s elkötelezte magát klubunk mellett.

- A tavalyi szezonom nem éppen úgy alakult, ahogyan azt én előzetesen elterveztem – vélekedett a 2015-ben a B-divíziós U20-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző kosárlabdázó. – Nagyon sokat edzettem az előző nyáron, ám az idény közben több olyan sérülésem és betegségem is volt, amelyek hátráltatták a teljesítményemet. Nagyon jól esett a kecskeméti megkeresés, Forray Gáborral már egyébként is többször beszéltünk arról, hogy mi lenne, ha… Idén nyáron ez összejött, aminek kimondottan örülök, úgy érzem, bízik bennem a vezetőedző. A bizalom felelősséggel jár, lehet vele élni és el is lehet játszani. Én viszont vágyom erre a felelősségre, s azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.

- A szavaiból az vehető ki, hogy Forray Gábor személye döntően befolyásolta a döntését.

- Így van. Bár Magyarországon még lehet, hogy fiatalnak számítok, én azonban nem érzem magamat annak, úgyhogy minél inkább arra vágyom, hogy betörjek az élvonalba. Nagyon bízom Forray Gáborban, véleményem szerint tetszik neki az a játékstílus, amelyet képviselek. A csapat is nagyon szimpatikus, olyan rendszerben játszik, amely hozzám igencsak közel áll. Az a meglátásom, hogy ez az a rendszer, ez az a szisztéma, amellyel egy kis csapat akár nagyobb eredményeket is elérhet.

 

- Milyen emlékei vannak a KTE-Duna Aszfaltról?

 

- Mindig nagyon szoros és kiélezett meccseket játszottunk egymással, függetlenül attól, hogy aktuálisan éppen ki milyen passzban volt. Parázs csatákat vívtunk, s ha nem csal az emlékezetem, akkor legtöbbször a hazai pályán játszó fél győzött. Extázisban zajló meccseket voltak ezek, végig fej-fej mellett haladtunk, a végén pedig csak egészen apró dolgok döntöttek.

- A legtöbb kosárlabdaszerető ember igazi harcosnak, egy, a végletekig küzdő játékosnak tartja Önt. Egyetért az állítással?

- Igen, és örülök neki, ha ezt sokan így látják. A személyiségem is ilyen, ha például a barátaimmal kimegyünk a grundra focizni, akkor sem tudok veszíteni. Tudom, hogy ez sokak számára unszimpatikus, de én egyszerűen ilyen vagyok. Ahogy pályára lépek, egyből látszik, hogy a center ellenfeleimnél jóval alacsonyabb vagyok, súlyban sem igazán veszem fel a versenyt. Az az egyetlen reményem, hogy a küzdőszellememmel és az akarásommal felül tudok kerekedni.

- Mik a tervei a nyárra? Jut idő a pihenésre is?

- Gyomaendrődön van egy tóparti telkünk, az biztos, hogy oda a barátaimmal ellátogatunk néhány napra, ezen kívül pedig tervben van egy kisebb külföldi nyaralás is. Persze a szezonra is készülök, leginkább fizikálisan szeretnék fejlődni, s ha lesz rá lehetőségem, természetesen labdás edzéseket is beiktatok majd.