A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

„Válogatottnak lenni megtiszteltetés”

2019. július 01. hétfő
 

Kucsera Dániel azért dolgozik, hogy minél jobb eredményhez segítse az Európa-bajnokságra készülő U20-as válogatottat.

Július 12-e és 21-e között Portugália, azon belül is a nagyjából 175.000 lakost számláló Matosinhos városa ad otthont az U20-as B-divíziós Európa-bajnokságnak. Pór Péter csapata már gőzerővel készül a kontinenstornára, a keretben pedig Kucsera Dániel és Plézer Gábor is helyet kapott.

„Kiváló hangulatban készülünk az Európa-bajnokságra – mondta Kucsera Dániel, a KTE-Duna Aszfalt 19 esztendős játékosa. – Jól érzem magam, a csapatból nagyjából mindenkit ismertem, hiszen sokszor játszottunk már egymás ellen. Válogatottnak lenni mindig megtiszteltetés, azért dolgozom, hogy minél jobb eredményhez tudjam segíteni a csapatot.”

Eleinte sérüléssel bajlódott Kucsera Dániel, ami hátráltatta a munkában. Már a Falco elleni play-off párharcban sem lépett pályára, helyette a klub rehabilitációs szakemberei kezelték, hogy mihamarabb a válogatott rendelkezésére állhasson.

„Volt egy combizom-húzódásom, ami miatt a Falco elleni párharc során sem voltam keretben. Az utóbbi időben szerencsére már nem érzek fájdalmat, viszont a felkészülés első hetét kénytelen voltam kihagyni.”

 

Négy edzőmeccsen van túl az U20-as nemzeti együttes: Pór Péter csapata előbb Szlovákia ellen játszott két mérkőzést, majd szintén két alkalommal csapott össze Észak-Macedóniával, mindkét riválisa ellen 1-1-es mérleggel zárt. Kucsera Dániel az észak-macedónok elleni első meccsen négy, míg a másodikon tíz pontot szerzett.

 

„A szlovákok elleni meccseken még nem tudtam játszani, Észak-Macedónia ellen viszont már én is ott voltam a többiekkel. Jól éreztem magam a pályán, mindenki megbízik mindenkiben, jó a kémia a csapaton belül.”

S hogy milyen célokkal vágnak neki Kucsera Dánielék az Európa-bajnokságnak?

„Konkrét célokat egyelőre nem fogalmaztunk meg. Meccsről-meccsre gondolkodunk, minden ellenfelünk ellen a legjobbunkat akarjuk nyújtani.”

A magyar válogatott július 13-án kezdi meg szereplését az Eb-n Fehéroroszország ellen, a beloruszokon kívül Írország, Izland és Oroszország lesz Kucsera Dánielék ellenfele az A-csoportban.