A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Hasznos edzőmeccset vívtunk a Temesvárral

2019. október 02. szerda
 
 

Igen hasznos, tanulságos nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott szerda este a KTE-Duna Aszfaltnak a román első osztályban szereplő Temesvár együttese ellen. A temesvári klub vezetői azt kérték, hogy ne egy, hanem két meccset játsszon a két csapat, így a küldöttségünk szombaton Temesvárra utazik egy újabb találkozóra.

 

Azért kellett edzőmeccset szerveznie a klubnak erre a hétre, mert a PVSK-Veolia elleni, a 2. fordulóba kisorsolt bajnoki találkozó hétvégéjén a Messzi István sportcsarnok foglalt, és az általunk felajánlott pályaválasztói jog felcserélésére sem volt lehetőség. Természetesen figyelembe vettük a pécsiek nemzetközi szereplését is, így második módosítás után végül december 18-án játsszuk le a baranyai csapattal a bajnokit.

S ha már módosítás: a BL-csoportkörbe jutott Falco elleni, október 18-i bajnoki mérkőzés időpontja is bizonytalan, folyamatosan egyeztetünk a szombathelyiek számára megfelelő időpontról.

A mérkőzés igen hullámzóra sikeredett. Jól kezdett a Temesvár, de a sikeres triplákra Bozo Djurasovic - szintén triplákkal - egy pontra csökkentette hátrányt, majd Karahodzic, Wittmann és Derasimovic is belelendült, ennek is köszönhetően 29-26-os állással zárult az első felvonás.

A második negyedben kiválóan és eredményesen játszott a csapatunk, sikerült növelni az előnyt, látványos, gyors kosárlabdát láthattak a szurkolóink, és 16 pontos előnyt. A román időkérés után végül 53-46-al mehettek a félidőre a csapatok.

A második félidőben a Temesvár amerikai irányítója, Troy pontokban és passzokban is nagyon feljavult, az ő vezérletével, no, meg a kapkodóvá váló hazai játék okán fordított az ellenfél, és a véghajrában is pontosabb volt, így 5 ponttal nyert.

Forray Gábor értékelése: ”Az első félidőben egészen jól játszottunk, de a 17. perctől visszaesett a koncentráció, és a tetemes előnyünk elolvadt. Érezhető még az összeszokottság hiánya, nem mindig tudjuk a legjobb megoldást választani. Ellenfelünk jó napot is fogott ki, tizenhárom triplát szereztek hatvan százalékos pontossággal. Ez a meccs nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Sok ilyen erős ellenfél elleni összecsapásra van szükségünk, hogy csapatunk össze tudjon csiszolódni. Látszanak napról-napra az előrelépés jelei, de még kell idő, hogy azt mondhassuk, minden és mindenki a helyére került.”

KTE-Duna Aszfalt - Temesvár 87-92 (29-26, 24-20, 17-26, 17-20)

nemzetközi edzőmeccs

2019.10.02. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Kecskemét pontszerzői: Djurasovic 14/6, Cleveland 8, Derasimovic 27/6, Karahodzics 12, Wittmann 13/9, Vukcevic 1, Révész 10, Molnár 2.

Elbúcsúztattunk három komisszárt

A Bács-Kiskun megyei kosárlabda társadalom hagyományosan fontosnak tartja a kosárlabda sportban értéket teremtő sportszakemberek munkájának elismerését, ennek megfelelően három olyan komisszárt köszöntöttek a meccset megelőzően, akik elérték a felső korhatárt.

 

Dr. Gencsev Plámen, Nagy József és Bernáth András játékosként, edzőként, sportvezetőként, játékvezetőként, mérkőzésellenőrként és sportdiplomataként évtizedek óta szolgálta a sportágat. Valamennyien országosan közismert, és méltán elismert személyiségei a magyar kosárlabdának. Közös jellemvonásuk, hogy bíznak és hisznek a fiatalokban, ezért szakmai tapasztalataikat mindig a feljövő generációk önzetlen támogatása, fejlődésük elősegítése céljából, a sportág hazai és nemzetközi menedzselése érdekében osztották meg ifjú pályatársaikkal. Mindhárman betöltötték a 70. életévüket, és búcsújuk alkalmából Bacsfay Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke és Sörös Jenő, a KTE - Duna Aszfalt ügyvezetője köszöntötte az érintetteket.