Minden meccs ugyanolyan fontos a play-outban is

Az oroszlányiakkal szemben eddig nüanszok döntöttek, és most kifejezetten fontos lesz, hogy mindvégig koncentráltan kosárlabdázzunk, ha sikeresek akarunk lenni.

Szombaton az OSE Lions ellen veszi kezdetét a play-out (9-14. helyért) a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára. A két együttes az alapszakaszban kétszer csapott össze, és mindkétszer a oroszlányiak örülhettek szoros meccseket követően.

A kecskemétiek az alapszakaszt győzelemmel zárták Jászberényben, és természetesen most is az lesz a cél, hogy folytassák ezt a jó szokásukat. Ennek érdekében mindent megtesznek majd az OSE ellen szombaton Váradi Kornél tanítványai.

"Két nagyon szoros mérkőzést játszottunk az alapszakaszban az Oroszlánnyal szemben, akkor nüanszok döntöttek a javukra. Kielemeztük azokat a mérkőzéseket, tudjuk pontosan, hogy mire kell odafigyelnünk, ha sikeresek akarunk lenni ellenük. Aktuális ellenfelünk atletikus, gyors kosárlabdát játszik, ezért fontos, hogy kontrollálni tudjuk ezt. A mindvégig agresszív védekezés ezúttal is kulcsfontosságú lesz. Hiányzónk nincsen, teljes kerettel tudunk elutazni szombaton az OSE otthonába. A szezonból hátralévő tíz play-out meccs is ugyanolyan fontos, mint az eddigiek voltak. Ahogy azt már korábban is nyilatkoztam, a lehető legtöbbet szeretnénk megnyerni ezekből az összecsapásokból, hogy megörvendeztessük szurkolóinkat, támogatóinkat, méltón képviseljük Kecskemét városát. Az egész szezonban nagy hangsúlyt fektettünk a kötelező fiatalszabályon túl tehetségeink beépítésére, erre fogunk törekedni a továbbiakban is, hiszen a magyar kosárlabda jövője szempontjából kiemelten fontos" - mondta el Váradi Kornél vezetőedző a találkozó előtt.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 1. forduló
2021. április 3., szombat 18:00
Krajnyik András sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Török Róbert, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)

Szerző: Komáromy András, 21-04-02 09:20