A címvédő ellen folytatódik az alapszakasz

A válogatott szünet után rögtön a liga legerősebb csapata ellen mérkőzik meg az alapszakasz folytatásában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Legutóbb a Messzi István sportcsarnokban szoros összecsapás késztette a kecskeméti együttes a bajnoki címvédőt, akkor négy pont volt csak a differencia a csapatok között. 

A házigazda Szombathely hét meccs óta tartó veretlenségi sorozatban van, ám a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is jó formában fejezte be február közepén, hiszen két nagyon fontos meccset húztak be az ASE és a Sopron ellen. A Falco a listavezető, míg a KTE a 9. helyről várhatja az összecsapást.

A Falco a héten Bajnokok Ligája mérkőzésen is pályára lépett. A Tenerife ellen 87-62-re alulmaradtak. 

A szünet alatt a hírös városiak két edzőmeccsen is pályára léptek, amelyek kiválóan szolgálták a felkészülést a folytatásra. Forray Gábor vezetőedző úgy véli, hogy jó formában van a csapata.

Szerdán BL-meccset játszott a Falco. Jelent ez bármit is a szombati összecsapást illetően?


- Nekem az a véleményem, hogy a Szombathely játékosai évek óta ebben a ritmusban játszanak - mondta Forray. - Nem gondolom, hogy ez számukra hátrány lenne, vagy akár nekünk előny.  A magyar bajnokság vitathatatlanul legjobb csapata, hazai pályán ők az esélyesek, de mi maximálisan felkészültünk rájuk, úgyhogy egy jó mérkőzésre számítok. 

Mire számít a címvédő elleni mérkőzésen?

- Egyértelműen a magyar válogatott játékosok viszik a prímet náluk, de a légiósok is minőségi kosárlabdázók, elég ha csak Barac szerdai teljesítményére rápillantunk. Mindent megtettünk a felkészülés során, hogy méltó ellenfeli legyünk a Falconak, és hogy a hosszú távú céljainkat elérjük. Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk a bajnoki szünetben, az edzőmérkőzéseken mutatott forma alapján jó állapotban van a csapat. Egy biztos, hogy egy kemény erőpróba vár ránk. Mindig győzelemre törekszünk, ám ha mindent kiadunk magunkból, és mégis az ellenfél győz, akkor gratulálunk és emelt fővel térünk haza.  Bízom benne, hogy ezúttal is sok kecskeméti szurkoló elkísér minket, és egy élvezetes, parázs hangulatú meccset tudunk játszani a Falcoval - mutatott rá a tréner.


Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 24. forduló
2022. március 12., szombat 18.00 @ Arena Savaria
Játékvezetők: Benczur Tamás, Fodor Attila, Szilágyi Bálint
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor

A szombaton 18 órakor startoló összecsapást a MindiGoSport is műsorára tűzi majd. A streamet előfizetés után lehet elindítani. 


Szurkolói információk

A jegyek ára egységesen 2600 forint.

Magyarország Kormányának 77/2022. (III. 4.) rendeletével összhangban az MKOSZ 2022. március 7-én 00.00 órától felfüggeszti a Sportegészségügyi Szabályzat mellékletét képező COVID-19 IRÁNYELVEK előírásainak alkalmazását. Ennek megfelelően, a mérkőzések és edzések szervezésére vonatkozó, valamint a sportolók, illetve sportszakemberek kosárlabda rendezvényen történő részvételével kapcsolatos, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében előírt kötelezettségek, illetve a mérkőzések nézőként történő látogathatóságára vonatkozó korlátozások további értesítésig hatályukat vesztik.
 

A csarnok címe: 9700 Szombathely, Sugár út 18.

 

Szerző: Komáromy András, 22-03-11 10:36