A címvédőhöz látogat a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A hétközi, soproni megmérettetés után újabb idegenbeli meccs következik a bajnokságban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára szombaton.

 

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hazai pályán idáig csak egyetlen egyszer kapott ki, a Szolnok bírta őket két vállra fektetni még december 30-án. A vasiak közben a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában is kiválóan helytálltak, és nem sokon múlt, hogy kiharcolják a továbbjutást a következő körbe. Csapatukat kiváló játékosok alkotják, magyar válogatott játékosok adják a keret gerincét, és minőségi légiósokkal is számolhat Gasper Okorn vezetőedző. Jelenleg 11-3-as mérleggel vezetik a bajnokságot.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mint mindig, most is teljes intenzitással készül az aktuális feladatra, és bár nem Váradi Kornél együttese az összecsapás esélyese, de harcos játékkal akár meglepetést is lehet okozni a címvédő otthonában.

-A regnáló bajnokhoz, a Bajnokok Ligáját is megjárt Falco KC-hoz utazunk szombaton - vezette fel gondolatait Váradi Kornél vezetőedző. - Úgy gondolom, hogy a szombathelyiek megmutatták nemzetközi szinten is, hogy komoly erőt képviselnek, közel jártak a továbbjutáshoz. Stabilitásukat a magyar válogatott játékosoknak köszönhetik, kiegészülve minőségi légiósokkal. Akadnak náluk is sérülések, Anderson hiányát megérzik, de a honi játékosok áthidalták ezt a terhet, és jó teljesítményekkel rukkolnak elő mérkőzésről mérkőzésre. Akárcsak mi, ők is erőltetett menetben vannak. Ettől függetlenül hazai pályán egészen biztosan nagy energiával fognak játszani. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy saját stílusunkban kosárlabdázzunk, fegyelmezettek maradjunk, és a támadásainkat úgy fejezzük be, hogy abból ne tudjanak leindítani minket. Wittmann Krisztián állapota sokat javult a napokban, de még kérdéses a játéka. Mellette még Körmendi Bence maródi. Mindenki más teljes intenzitással készül a szombati összecsapásra, és szeretnénk ugyanazt a harcos játékot bemutatni, mint az eddig jellemző volt ránk - mutatott rá a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakembere.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 21. forduló
2021.01.30., szombat 18:00 @ Arena Savaria
Játékvezetők, ellenőr: Benczur Tamás, Fodor Attila, Szilágyi Bálint (dr. Gincsai János Péter)

 

 

Szerző: Komáromy András, 21-01-29 12:55