A DEAC ellen zárjuk 2020-at

December 30-án, 17:00 órakor a DEAC ellen zárja a 2020-as évet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

A debreceniekkel már találkozott az alapszakaszban előrehozott meccsen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, akkor a cívis városiak örülhettek hazai pályán győzelemnek (67-59).

A DEAC játékosállományában is történtek azóta változások. Meghatározó játékosuk, Stefan Moody sérülés miatt nem bevethető, helyére Ronald Moore érkezett, aki a Zalaegerszeg ellen győztes játékosnak bizonyult.

Kovács Adrián csapata két nagy skalpot is begyűjtött a közelmúltban. A Szolnokot 82-71-re győzték le hazai környezetben, majd idegenben a ZTE-t hosszabbításban gyűrték le 90-93-ra. Jelenleg a tabella 8. helyét foglalják el (7 győzelem, 6 vereség) míg a KTE a 11. pozícióban található (3 győzelem, 6 vereség).

A KTE-nél játékoscsere történt. Hétfőn állt munkába Nemanja Jaramaz, aki a sérülés miatt távozó Nikola Pesakovic helyén folytatja kecskeméti mezben. Váradi Kornél és csapata számára jócskán akadt feladat az elmúlt napokban, és a meccset követően sem dőlhetnek hátra, hiszen egész januárban háromnaponta jönnek majd a bajnoki összecsapások.

- A debreceniek a keretük összetétele alapján úgy gondolom, hogy a bajnokság legjobb négy csapata közé tartoznak - fejtette ki Váradi Kornél vezetőedző. - Volt pár nem várt vereségük, ezek betudhatóak sérüléseknek, betegségnek, így állnak a tabellán középmezőnyében jelenleg. Dinamikus kosárlabdát játszanak, sok jó egyéni teljesítmény jellemzi őket. Drenovac rendkívül ponterős légiós, Moody pótlására hoztak egy új irányítót, aki kicsit más stílust képvisel, de jól szervezi a játékot. Palánk alatt pedig Tóth Ádámra kell odafigyelni. Fontos lesz, hogy lelassítsuk a játékukat, és fegyelmezettek maradjunk mindvégig az összecsapás során. A mi felkészülésünkben hangsúlyos szerepet kap a rehabilitáció, hiszen a kényszerpihenő után a sorozatterhelés ezt megköveteli. Természetesen már a DEAC-ra is készültünk külön, továbbá Jaramaz érkezésével a mi taktikai repertoárunkat is ismételtük, hogy minél előbb beilleszkedjen. Az egész klub azon dolgozik, hogy meglegyenek a szükséges papírjai, és már szerdán segítségünkre lehessen. Sűrű és megterhelő időszak ez számunkra, de mindenki maximális koncentrációval végzi a munkáját, hogy győzelemmel zárhassuk a 2020-as esztendőt, és hogy a folytatásban is minél több győzelmet zsebeljünk be.

 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – DEAC
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 4. fordulóból halasztott mérkőzés
Játékvezetők: Benczur Tamás, Farkas Gábor, Szilágyi Bálint
MKOSZ ellenőr: Várhalmi Zsolt

U20-as meccs kezdete 14:00.

Szerző: Komáromy András, 20-12-29 15:13