A DEAC sem állta útját a kecskeméti gőzhengernek

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a harmadik meccsét nyerte meg zsinórban, így továbbra is veretlen az NBI A-csoportban. Vasárnap Körmenden folytatják a pontvadászatot.

 

Wittmann szerzett labdát, majd Townest hozta helyzetbe, aki elegánsan tette fel az első ziccert. Erre Tóth válaszolt a palánk alól, 2-2. Townes ezúttal tempóból volt eredményes, és Ivkovic is feliratkozott a pontszerzők közé, 6-2. Drenovac és Gumbs is a sarokból talált be hármassal, 6-8. Újabb DEAC támadás végén Tóth pöcizte vissza, 6-10. Kiss Dávid futott be, és remekül oldotta meg, viszont Drenovac is megvillant ismét, 8-12. Gáspár triplája beesett, a túloldalon Wittmann faulttal együtt tette mindezt, és az bónusz egyes is bement, 12-15. Scott dobása csorgott be kis szerencsével, míg a másik térfélen Kiss Dávidnak ütöttek oda, egy egypontost jegyezhetett, 13-17. Tetszetős akciókkal tartotta a lépést a Kecskemét Borisov és Klobucar főszereplésével,  viszont rendre volt válasz a másik gyűrűnél is, 23-26.


Townes lépett hátra, majd engedte el a tempót, míg a vendégeknél Gumbs másolta le, 25-28. Nem ültek a távoli kísérletek a KTE-nél, Scott és Gumbs viszont pontos volt, 25-33-nál Forray Gábor időt kért. Gumbs és Polyák hármasával már tíz fölé nőtt a differencia, 25-39. Klobucar kettese hosszú kecskeméti gólcsendet tört meg, 27-39. Nem találta a ritmust a hírös városi alakulat, 27-41-es állásnál újra fejmosást kellett tartania a szakmai stábnak. Townes harcolt meg a játékszerért, majd nagy lendülettel vitte végig az akciót. A ziccer bement, és a ráadás büntető is, 30-41. Karahodzics szedett támadó lepattanót, onnan pedig már rutinból megoldotta, 32-41. Felgyorsult a játék, olykor egy-egy véleményes szituációt tovább is engedtek a játékvezetők. Borisov ellen viszont már látványos szabálytalanságot követtek el, jöhetett két dobás, amelyeknél a keze nem remegett meg a montenegróinak, 34-41. A kecskemétiek még tovább faragták a hátrányt, 11-0-s futást produkálva 38-41-re zárkóztak egy perccel a szünet előtt. Időt kértek a vendégek gyors egymást követő két alkalommal is. Polyák triplája bement, a másik térfélen pedig Townes két egyest süllyesztett el, 40-44. Az utolsó akció az etapban nem hozott újabb egységeket, így négypontos különbséggel várhatták a folytatást a felek.


Karahodzics palánk alól szerzett kettese, majd zsákolása jelentette az egyenlítést a KTE-nek, 44-44. Kucsera is jól szállt be, triplájával a vezetést is megvolt, 47-44. Gáspár kettő plusz egyes akcióval jelentkezett, 47-47. Gumbs egyesekkel, Drenovac ziccerrel vette vissza az előnyt a Debrecennek, 47-51. Townes trojkája a legjobbkor érkezett, majd Kucsera újabb pontjai ismét hazai vezetést hozott, 52-51. Klobucar büntetője után több támadás is sikertelenül zárult, végül Dramicanin tuszkolta be a labdát a helyére, 55-51-nél időt kért a DEAC. A hazai lendület nem hagyott alább, Dramicanin hármasára robbant a nézőtér, 58-51. Klobucar is kiválóan engedte el a távolit, tízpontosra hizlalva a hírös városi fórt, 61-51. Ismét megszakította a játékot a debreceni tréner, David Dedek. Mit sem ért ez, hiszen Kucsera sokadjára is zavartalanul dobhatott, és nem hibázott, 64-51. Gáspár talált be a vendégeknél hosszú idő után, ezzel lezárva a negyedet, 64-53. 


Ott folytatta a KTE, ahol abbahagyta, és Townes remek ütemű hármasa után már 67-53 állt a táblán. Jó védekezés után szintén a dominikai-amerikai volt eredményes, 69-53. A másik térfélen Scott adott életjelet magáról, 69-55. Dramicanin vajkezében lehetett bízni ebbe a felvonásban is, míg a másik gárdában Gumbs tartotta a lelket, 72-59. Klobucar szerzett labdát, Borisov pedig üresen állhatott bele a trojkába, és ez neki csemege, 75-59. DEAC időkérés után Scott kígyózott be a védők között, és palánkra ejtett horoggal 75-61-re módosította az eredményt. Taylor a meccs végén tudott először egységeket jegyezni a neve mellett, 75-53. Eladott labdából futott Drenovac, és passzolt Scotthoz, 75-65. A vendégek rohamai után Kucsera hármasa a legjobbkor hulott be, 78-65. Scott volt a motor ebben az etapban a cívis városiaknál, 78-67. Kettő minutummal a vége előtt már minden faultért dobhatott a KTE. Townes volt az első szerencsés, és ő ebben a fegyvernemben otthonosan érzi magát, 80-67. A rendkívül hasznosan játszó Kucsera kipontozódása fájó pont volt hazai oldalon, Drenovac a büntetőket pedig bedobta, 80-69. Townes a sarokból engedte el, ezzel is demonstrálva, hogy a győzelem Kecskeméten marad, 83-69. A legvégén is ő, valamint Borisov gyarapította a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét pontjait, a végeredmény: 87-69.

 

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Kalapot emelek a játékosaim előtt, nagy fölénnyel nyertünk, megérdemelten. Puhán védekeztünk az elején, és ezt kihasználta a DEAC, közel 50%-kal tripláztak. Ennek ellenére egálban voltunk a félidőre, és bíztam benne, hogy győzni fogunk a végén, mert már javuló tendenciát mutattunk. A harmadik negyed parádésan sikerült, ott védekezésben feljavultunk, ritmust fogtunk, és beestek a triplák. Kiépítettünk egy nagyobb előnyt, és onnantól a mi kezünkben volt a mérkőzés. Köszönöm a szurkolóknak, hogy most is mellettünk álltak.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC 87-69 (23-26, 17-18, 24-9, 23-16)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 3. forduló
2022. október 12., szerda 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Nyilas István, Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr: Farkas János

 

Kecskemét: Townes 26/9, Wittmann 4, Ivkovic 2, Dramicanin 8/6, Karahodzics 6. Cserék: Boriszov 14/6, Kucsera 8/6, Klobucar 10/3, Kiss 5.
Vezetőedző:Forray Gábor

DEAC: Scott 12, Gumbs 17/9, Drenovac 18/3, Gáspár 8/3, Tóth 4. Csere: Taylor 2, Polyák 8/6, Neuwirth B -, Balázsi -, Hőgye -.
Vezetőedző: David Dedek


https://netcasting4.webpont.com/?hun_1714

Szerző: Komáromy András