A földön kell maradnunk

Szerdán parádés játékkal sikerült meglepni a Szolnokot a Tiszaligetben, és megérdemelt győzelemmel a pályaelőnyét is elvette a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Olajbányásznak. Forray Gábor vezetőedző szerint a földön kell maradniuk, és végezni tovább a munkát ugyanolyan elszántsággal és intenzitással, ahogy eddig is tették.

Forray Gábor számára különleges alkalom volt a szerdai, szolnoki összecsapás, hiszen ez volt a 225. alkalom, hogy NBI-es vezetőedzőként meccselt. A mester stratégiája ezúttal is működött, és megérdemelt diadalt arattak a rájátszás negyeddöntőjének első meccsén.

-  Egy edző mindig azért dolgozik, hogy a legjobban felkészítse csapatát, és természetesen bíztam abban, hogy nyerni is tudunk, de arra nem számítottam, hogy ilyen különbséggel sikerül a Tiszaligetben győznünk – vezette fel a szerdai sikert rá Forray Gábor. – Nem volt viszont váratlan a jó játékunk, hiszen tisztességgel felkészültünk belőlük, és a védekezésünk viszonylag jól működött. Támadásban kollektíven kosárlabdáztunk, és jó helyzetekből, magas dobószázalékkal tudtunk előnyt kiépíteni az első két negyedben. A folytatásban az Olajbányász sokkal agresszívabban lépett fel, a közönségük is űzte őket, de álltuk a sarat, és a kritikus pillanatokban mindig volt olyan közülünk, aki vállára vette a csapatot. Igazi csapatsiker volt a szerdai, ezen az úton kell mennünk tovább, hiszen még semmi nem dőlt el ezzel a győzelemmel.

Nagy lépést tehetnénk a négy közé jutásért, ha győzünk Kecskeméten. Mi lesz a recept a szombati győzelemhez?

-  A Szolnok borzasztóan erős, mély kerettel rendelkezik, biztosan kettőzött erővel készülnek a második összecsapásra, hiszen a Tiszaligetben elszenvedett vereség számukra különösen fájó pont lehet. A kupában is megmutatták, hogy mennyire jó csapatot alkotnak, és persze a bajnokságban is ott voltak az élen a Falco mögött. Egy ütközetet megnyertünk, folytatódik a csata, de a háborút az nyeri meg, aki három mérkőzésen is felülkerekedik a másikon. A földön kell maradnunk, és végeznünk kell a munkánkat ugyanolyan elszántsággal és intenzitással, ahogy eddig is. A frissesség, a higgadtság, a taktikai fegyelem ezúttal is kulcskérdés lesz, csak akkor van esélyünk a második győzelemre. Szurkolóink varázslatosak voltak Szolnokon, hatalmas erőt adtak nekünk, az övék is az érdem, hogy elvettük a pályaelőnyt. Nagy tradíciókkal bíró párharc ez, egészen biztos vagyok benne, hogy rengetegen jönnek majd át Szolnokról, és bízom benne, hogy a kecskeméti szurkolótábor is ott lesz mellettünk, ahogy eddig is tették. Egy igazi kosárlabda csemegére van kilátás, mi mindent megteszünk, hogy győzelmet ünnepelhessünk szombaton este a Messzi István sportcsarnokban. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Szolnoki Olajbányász 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, rájátszás negyeddöntő 2. meccs
2022. május 21., szombat 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr: Fekete László

A párharc az egyik csapat három győzelméig tart. Az állás 1-0 a Kecskemét javára.


Szurkolói információk

Ismét lesz "van egy dobásod" játék, ráadásul duplázzuk a tétet. Részletekért kattints IDE!

Felhívjuk Tisztelt Szurkolóink figyelmét, hogy a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt jelentős forgalom várható a sportcsarnok környékén a többi sportlétesítményben zajló utánpótlás versenyek miatt.

Ezért arra kérünk mindenkit, hogyha teheti, csütörtökön vagy pénteken váltsa meg jegyét a Szolnok elleni meccsünkre. Ezt 14 és 18 óra között tehetik meg mindkét napon a Messzi István sportcsarnok jegypénztárában. Köszönjük szíves megértésüket!

A jegyárak változatlanok maradtak: a felnőtt jegy 1500 forintba kerül, a nyugdíjasok és diákok pedig 1000 forintért vásárolhatják meg a tiketteket. Hatéves kor alatt a mérkőzés látogatása díjmentes.

 
 

Szerző: Komáromy András, 22-05-19 15:42

Kapcsolódó dokumentumok