A győzelem rájátszást ér

Ha szombaton győzni tud a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét Kaposváron, akkor biztosan ott lesz a legjobb nyolc között a rájátszásban. Más esetben a riválisok összecsapásainak eredményei is nagy jelentőséggel bírnak majd.

Kedden nagy lépést tett a rájátszás felé a debreceni sikerrel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám ha biztosra akarnak menni, akkor szombaton is győzni kell Kaposváron.

A középházban hazai környezetben sikerült már legyőzni a somogyiakat. Hosszabbítás után 92-89-re.

A középházi középszakasz tabellája rendkívül sűrű. A KTE-nek és a Kaposvárnak is óriási jelentőséggel bír majd a szombati ütközet, így igazán parázs csata várható.

 

 

H
 
M P Gy V
1.
MVM-OSE LIONS
33 50 17 16
2.
DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT
33 50 17 16
3.
NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK
32 48 16 16
4.
KAPOSVÁRI KK
32 48 16 16
5.
DEAC-TUNGSRAM
32 45 13 19

(Az első három helyezett jut a rájátszásba. Pontazonosság esetén az alapszakaszban és a középházban egymás ellen elért eredmények a mérvadóak.)

Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DKTH Kecskemét vezetőedzője csakis győzelemben gondolkodik:

-A középházban nincs könnyű ellenfél, a Kaposvár is egy rendkívül masszív csapat, hiszen az öt minőségi légiósuk mellett a magyar magot négy rutinos kosárlabdázó alkotja - mondta Forray. -  Valamint a fiatalszabálynak is eleget tudnak tenni maradéktalanul. A sorozatterhelés alatt különösen fontos, hogy mély legyen a rotáció, számukra ez nem okoz problémát, hiszen kilenc felnőtt játékosuk bevethető. Nálunk ez a hat, és vannak kisebb-nagyobb sérülések is, amelyek nehezítik a dolgunkat. Kemény és harcos összecsapásra számítok. A rendelkezésre álló rövid idő alatt az a feladatunk, hogy a lehető legjobb formába hozzuk a fiúkat. Abban biztos vagyok, hogy mindenki odateszi majd magát, hiszen kiváló karakterek, igazi sportemberek alkotják a keretünket. Nem gondolkodunk másban, csakis a győzelemben.  A meccset az fogja eldönteni, hogy ki lesz frissebb. Bízom benne, hogy megtaláljuk most a dobóformánkat, mert az sokban hozzájárulna a sikerességünkhöz. Az elmúlt fordulókban megmutattuk, hogy a szívünk a helyén van, mindvégig küzdünk a győzelemért. Mindkét gárdának fontos lesz a győzelem, hiszen óriási a tét. Szeretnénk megragadni az esélyt, és kiharcolni a rájátszást, és ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk szombaton. Szurkolóink biztatása Debrecenben is hatalmas segítség volt, remélem, hogy Kaposvárra is elkísérnek minket szép számmal! - zárta gondolatait a szakember.

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 9. forduló
2022. május 7., szombat 18:00
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők:Cziffra Csaba Zsolt, Tóth Cecília, Lengyel Ádám József


Szurkolói információk

A csarnok címe: 7400 Kaposvár, Arany János utca 97.

A vendégszurkolók a vendég bejáraton keresztül léphetnek be a Kaposvár Arénába, számukra külön vendégbüfé áll majd rendelkezésre.

Helyszíni jegyértékesítés lesz. A vendég belépőjegyek ára egységesen 1.500 Ft. A kapunyitás 17.00 órakor történik.
 

 

Szerző: Komáromy András, 22-05-05 17:58