A Juhász utcai óvodát idén is ajándékokkal leptük meg

A járványügyi intézkedések miatt ezúttal senki idegen nem léphetett az óvoda területére, így aztán nem a teljes felnőtt keret érkezett a Juhász utcai óvodához, ahogy rendre szokás ez az egyesületnél, hanem csak egy kis küldöttség, amely az óvoda előtt adta át az ajándékokat. Régi ismerősként üdvözölték egymást kosaras részről az egyesület képviselői, Sörös Jenő és Wittman Krisztián, az óvoda részéről pedig Fehérné Sallai Hajnalka és Asztalosné Kulcsár Márta - számolt be karácsonyi akciónkról a baon.hu.


– Nekünk fáj ez a legjobban, hogy sajnos nem lehet bemenni – mondta Sörös Jenő, a Duna Aszfalt–DTKH ügyvezető igazgatója –, hiszen nálunk a csapat számára nemhogy nem kötelezettség az ilyesfajta találkozás, az ilyesfajta esemény, hanem a legnagyobb örömmel vesznek részt rajta a játékosok. A korábbi években is szinte leírhatatlanul megható jeleneteknek lehettünk szemtanúi egy-egy ajándékozás során. A gyerekek műsorral is készültek a kosaras bácsik számára, és láthatóan nagy örömöt hozott nekik a termetes ajándékozók látogatása. Ilyen jelenetekre az idén tehát sajnos nem kerülhetett sor, ugyanakkor így is nagyon nagy szeretettel hoztuk el az ajándékainkat az óvoda számára.

Sörös Jenő elmondta, hogy Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét számára a karácsonyi ajándékozás egyébként egyáltalán nem egy kipiálandó feladat, sőt, nem is csak egy apropó, amikor segíthetnek, merthogy ilyenkor ezt szokás, ugyanis nem csak karácsonykor igyekeznek segíteni, hanem év közben is ahol csak lehetséges, igyekeznek jótékonykodni.

– Természetesen mindig igyekszünk mindig olyat választani, aki kimondottan rászorul az ilyesfajta ajándékozásra, akinek nagyon sokat jelent az effajta segítség, illetve olyat, aki nem szerepel a köztudatban, nincs annyira reflektorfényben. Így aztán azt követően, hogy megtudtuk, hogy a Juhász utcai óvodában milyen nagy szükség van bármilyen hozzájárulásra, már több éve rendszeresen vagyunk itt visszatérő vendégek, hiszen itt nagyon nagy hasznát veszik mindannak, amit a klub fel tud ajánlani.
Az ajándékozást egyébként konkrét egyeztetés előzi meg. – Nagyon nem szeretnénk fölösleges ajándékokat vinni, ezért rendre előre egyeztetünk, hogy aktuálisan mi a leghasznosabb, ami a leginkább kapóra jön az óvodának. Így aztán az idén hoztunk egy bluetooth hangszórót, amit diavetítésnél tudnak a legjobban használni a gyerekek, kapnak dvd-lejátszót, amin meséket nézhetnek, illetve jól tudjuk, hogy nagyon nagy igényük van arra is, hogy élményt kapjanak. Tavaly sem lehetett már bemenni az óvodába, így tavaly az lett az élményajándékunk, hogy leszerveztünk a gyerekeknek egy előadást a Cikóra bábszínházban. A bábszínházban is maximálisan partnerek voltak ennek a programnak a megszervezésében. Az egyesület busza elment az óvodába, és elvitte a gyerekeket a bábszínházba. Ez a szükségből kitalált program annyira sikeres lett a tavalyi esztendőben, akkora örömöt okozott a gyerekek körében, hogy az idén is megismételjük, tehát ezúttal is egy Ciróka-előadás lesz az élményajándék.


– Nagyon szépen köszönjük, hogy az idén is gondolt ránk a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét kosárlabdacsapatának a közössége, nagyon örültünk, hogy újra megkerestek minket – nyilatkozta Fehérné Sallai Hajnalka, a Ferenczi Ida Juhász utcai óvodájának a koordinátora. – Kétcsoportos, kis óvoda vagyunk, zömében hátrányos helyzetű, és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak az intézményünkbe, vegyes korcsoportokban. A Ciróka bábszínházba nem tudnának eljutni a gyerekek enélkül a felajánlás nélkül, a szülők ugyanis nem engedhetnék meg maguknak, hogy erre áldozzanak, ezért aztán minden gyereknek óriási élményt jelent, hogy eljuthatnak a bábszínházba. Azt ugyanakkor nagyon sajnáljuk, hogy a pandémia nem tudtak most bejönni a kosárlabda csapat tagjai, az ugyanis szinte az ajándék része. Mindig hatalmas élmény ugyanis nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is, amikor ilyen hatalmas termetű, és hatalmas szívű embere bejönnek, ajándékkal kedveskednek, és leülnek a gyerekekkel játszani. Erről az idei évben sajnos lemaradtunk, de így is óriási örömöt szereznek ezúttal is a mi kis közösségünknek.

 

 

Szerző: BAON, 21-12-17 11:58