A Kaposvár bírta jobban a végét

Szerdán hazai környezetben kezdte meg az NBI A-csoportos bajnoki küzdelmeket a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Kaposvárral szemben. A kiélezett összecsapást végül a vendégek húzták be.

 

Az első támadások nem hoztak pontokat, majd Martin törte meg a csendet, 0-2. Price kívülről talált be, amelyre Pollardnak volt válasza kettő plusz egyes akcióval, 3-5. Milutinovics csent labdát, majd robogott végig, és zsákolva egalizált, 5-5. Több hiba is becsúszott mindkét oldalon, a tempóra azonban nem lehetett panasz. A 7. percben Karahodzsics révén megszerezte a vezetést a KTE (11-9), Nikola Lazic pedig időt kért, hogy fejmosást tartson. Price hármasával fordítottak a somogyiak (13-14), majd még két kettes érkezett, 13-18-nál Váradi Kornélnak kellett magához rendelnie fiait. A különbség megmaradt, 15-20-szal ért véget az első felvonás. 


Pollard kosarával megindította a zárkózást a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, majd Milutinovicot faultolták dobás közben, kettő plusz egyet jegyezhetett így, 20-20. Karahodzsics helyezkedett aztán jól a palánk alatt, s keze nem remegett, megszerezte a vezetést csapatának, 22-20. Kiegyenlített csata folyt a parketten, a félidő felé közeledve azonban pontosabban céloztak a kaposváriak, 31-37. Az etap utolsó egységeit Wittmann szerezte a vonalról, 37-41-gyel mehettek pihenőre a felek.


Martin nyitotta a pontgyártást, majd Karahodzsics zsákolt óriásit, 39-43. Milutinovic akciója után már csak egy volt közte (42-43), eztán viszont nem sikerült átlépni ezt a lélektani határt, noha a lehetőségek megvoltak. 44-52-re megléptek a somogyiak a felvonás derekára, Váradi Kornél pedig elérkezettnek látta az időt, hogy rendezzék a sorokat. A vendégek amerikai légiósai viszont nem engedték közelebb a KTE-t, 51-62-vel jöhetett az utolsó tíz perc.


Gyújtó hangú beszédet mondott a kecskeméti padnál Váradi Kornél, és ennek megfelelően nagy elánnal tértek vissza a pályára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosai. Pollard látványos középtávolival hozta lázba a közönséget, majd bátran tört be, 55-62. Öt minutummal a vége előtt 55-68-ra lógtak meg a kaposváriak, erre hazai oldalon időkéréssel reagált a szakmai stáb. Jaramaz hármasával 58-68-ra zárkózott a Kecskemét, eztán Milutinovics szerzett labdát, s sportszerűtlenül állták útját. Mindkét büntetőt bedobta, és a KTE jöhetett újabb támadással, 60-68. A végjáték kevés pontot hozott, és ebben a periódusban is a Kaposvár volt hatékonyabb, így megnyerték az összecsapást, 62-74-re.

Váradi Kornél értékelése: Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez. Mi rossz ritmusban játszottunk, erőltetett dobásaink voltak. Sok eladott labdánk is volt, illetve támadó lepattanókat engedélyeztünk a Kaposvárnak, ami szintén közrejátszott a vereségben. Nincs sok időnk, szombaton újabb kemény mérkőzés vár ránk Nyíregyházán. Mindent megteszünk, hogy megszerezzük első győzelmünket ott!


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK 62-74 (15-20, 22-21, 14-21, 11-12)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 1. forduló
2021.09.22., szerda 18:00  @ Messzi István sportcsarnok 
Játékvezetők: Földházi Tamás, Nyilas István, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 19, Milutinovic 18/6, Jaramaz 10/6, Kucsera -, Karahodzsics 8. Csere: Dramicanin 5, Wittmann 2, Kiss D. -, Lukács D. -.
Vezetőedző: Váradi Kornél


Kaposvári KK: Hilliard 20/3, Price 9/9, Plézer -, Martin 15, Csorvasi M. 4. Csere: Ford 15/3, Hendlein 6/3, Krnjajski 3, Puska 2.
Vezetőedző: Nikola Lazic


Fullcourt statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1503

 

 

Szerző: Komáromy András