A küzdőszellemre nem lehetett panasz a Szolnok ellen

Második edzőmeccsén a Szolnoki Olajbányászt fogadta a KTE-Duna Aszfalt zárt kapuk mögött. A Tisza-partiak az első két negyedben kidolgozott előnyt nem engedték el, és végül 60-74-re nyertek.

A felkészülési meccsre visszatért Chester Lewis, viszont Horti Bálint még csak a kispadról szemlélte az eseményeket. Jó hír, hogy a center már edzésben van, de még korainak ítélte meg a szakmai stáb, hogy visszatérjen az Olajbányász ellen a parkettre.

0-5-ös szolnoki rohammal indult a meccs, majd Derasimovic révén jött fel a KTE-Duna Aszfalt 5-5-re. Ezt követően a vendégek légiósai kintről is betaláltak, és 11-20-ra tudták növelni előnyüket a negyed végére. A folytatásban még tovább tudta növelni előnyét a Tisza-parti alakulat, 23-41-gyel mehettek pihenőre a csapatok.

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik felvonás, pontosabban kosárlabdázott ekkor már a Váradi-alakulat. A kinti vállalások azonban nem sikerültek, így nem tudtak lefaragni a hátrányból. A záró etapban már a KTE-Duna Aszfalt akarata érvényesült, Karahodzics vezényletével 17-9-re nyerték ezt a játékrészt, de a szolnoki győzelem így sem maradt el. A végeredmény: 60-74.

 A KTE-Duna Aszfalt felkészülése szeptember 11-13. között Szombathelyen folytatódik a XI.Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornán.

Váradi Kornél edzői értékelése: - A Szolnok nagyon agresszívan kosárlabdázott támadásban és védekezésben egyaránt, próbálták ránk erőltetni akaratukat, de tudtunk váltani, és játszani a saját játékunkat. Fontos kiemelni, hogy a csapatnak volt ereje és karaktere, és a kemény heti edzésprogram mellett is végig harcolták a meccset a fiúk.  Voltak negatívumai és pozitívumai is a meccsnek, világosan látszik, hogy miben kell még fejlődnie a csapatnak. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk.

 

KTE-Duna-Aszfalt - Szolnoki Olajbányász 60-74 (11-20, 12-21, 20-24, 17-9)
férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés
2020.09.04., 19:00

Kecskemét: Lewis 1, Pesakovic 4, Derasimovic 13/3, Dramicanin 8, Karahodzics 14. Csere: Thomas 9/3, Körmendi -, Kucsera 4, Wittmann 7, Cserkó -.

Szolnok: Pongó 14/6, Kovács -, Pallai 4, Subotic 16/6, Cakarun 2. Csere: Warner 8/3, Frank -, Rudner 6/6, Badzim 18/12, Zsiros 2, Csák - Taiwo 4.

Szerző: Komáromy András