A Pakssal kezdődik az erőltetett menet

A következő tíz nap alatt öt mérkőzés vár Váradi Kornél tanítványaira. Az első megmérettetés az Atomerőmű SE ellen lesz szombaton 17:00 órától a Messzi István sportcsarnokban.

A paksiakkal már a szezon elején összecsapott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, akkor az ASE nyert 10 ponttal (87-77).

Branislav Dzunic együttese azóta is jó formában van, hazai meccseik közül egyet sem buktak el, idegenben viszont negatív a mérlegük, hat összecsapásból mindösszesen kettőt tudtak behúzni. Utóbbi mérkőzéseiken nélkülözni kényszerültek a rutinos húzóembert, Lóránt Pétert, de amerikai légiósaik vezényletével legutóbb nyerni tudtak a ZTE  ellen hazai környezetben. A 2021-es évben ez lesz az első mérkőzése az Atomerőmű SE-nek, és a tabella 3. helyéről várhatják az összecsapást.

A jelenleg 11. pozíciót elfoglaló Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára a paksiakkal indul egy rendkívül kemény sorozat, ugyanis tíz nap alatt öt meccsen lépnek majd pályára Váradi Kornél tanítványai. A vezetőedző szerint fontos lenne egy újabb hazai siker, hogy az további erőt adjon a folytatásra.

- Egy rendkívül fizikális összecsapásra számítok - nyilatkozta  a meccset megelőzően a Duna Aszfalt-DTKH vezetőedzője, Váradi Kornél. - Ellenfelünknek ez lesz 2021-ben az első meccse, így kipihenten fognak hozzánk érkezni. A paksiak atletikus, dinamikus kosárlabdát játszanak, fontos lesz, hogy ne tudják ezt a stílust ránk erőltetni. Taktikusan, fegyelmezetten kell fellépnünk ellenük, ha sikeresek szeretnénk lenni. Fontos lenne számunkra egy újabb hazai siker, hiszen erőltetett menet vár ránk a következő hetekben, és egy győzelem igazán nagy erőt adna a folytatásra. Teljes kerettel készülünk az összecsapásra, bízom benne, hogy ez nem is fog változni a feldobásig.

 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 18. forduló
2021.01.09., 17:00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Tóth Cecília, Pozsonyi László
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán
U20-as kezdés: 14:00

Szerző: Komáromy András, 21-01-08 17:36