A saját kezünkben van a sorsunk

Rendkívül fontos mérkőzés előtt áll a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Szombaton az utolsó hazai összecsapás következik a középszakaszban. Forray Gábor az OSE elleni sikerrel szeretné már megalapozni, hogy a rájátszásba való jutást elérjék.

Az oroszlányi együttes az alapszakaszban a 10. helyen végzett 11 győzelemmel és 15 vereséggel.

A középházi középszakaszban ennél sokkal impozánsabb a mérlegük, hiszen eddig mindösszesen egyszer maradtak alul öt mérkőzés alatt. Két héttel ezelőtt a Kaposvár vendégeként 93-85-re kaptak ki.

Legutóbbi emlékünk velük kapcsolatban április 9-re datálható, akkor 84-62-re az oroszlányiak bizonyultak jobbnak a középházban. Habár akkor nem teljes kerettel tudtunk kiállni ellenük. Van tehát miért visszavágnunk neki, pláne ha a hazai mérleget szeretnénk száz százalékosan megtartani, és ezzel nagy lépést tenni a rájátszás kiharcolásáért.

Az MVM-OSE Lions játékát egyértelműen a légiósok szabják meg. A középházban a szlovén Mesicek 20 pont felett átlagol, míg Calhoun 19-en áll. Ihring, Burns és Paris is tíz egység felett termel mérkőzésenként.

Forray Gábor vezetőedző kemény összecsapásra számít, és bízik a sikerben:

-  Egyértelműen azt szeretnénk, hogy ne ez legyen a szezon utolsó hazai mérkőzése, azaz hogy kiharcoljuk a rájátszást a középszakasz küzdelmei után - hangsúlyozta Forray Gábor. - Ehhez viszont valóban nagyon fontos lesz, hogy az Oroszlányt megverjük a Messzi István sportcsarnokban. Kemény csatára számítok. Ha a kereteket összehasonlítjuk, mindent számba veszünk, akkor számunkra már az is hízelgő dolog, hogy jelenleg megelőzzük őket a tabellán. A saját kezünkben van a sorsunk. Rendkívül erős keretük van, megkockáztatom, hogy a középházi csapatok közül az övék a legerősebb papíron. Számunkra a győzelem kulcsa az lesz, hogy ugyanolyan szervezettséggel és energiával tudjunk játszani, mint azt tettük eddig is hazai környezetben. Szurkolóink szeretete borzasztóan kelleni fog ezúttal is. A legutóbbi hazai meccsünkön is nekik köszönhettük nagyrészt, hogy nyerni tudtunk, úgyhogy most is számítunk rájuk! - emelte ki a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét trénere. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 7. forduló
2022. április 30., szombat 18.00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Tóth Cecília, Győrfy Ruben
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

 



Szurkolói információk

Ismét lesz "van egy dobásod" játék, részletekért kattints IDE!

Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 22-04-28 17:28