A Streetball Challenge Hungary lett az Év szabadidősport-rendezvénye

Az e-sportolókhoz hasonlóan az MSÚSZ elnökségénél lehetett pályázni az Év szabadidősport-rendezvénye elnevezésű, ugyancsak tavaly életre hívott kategóriában a díjra, és a testület döntése alapján a 2020-as trófea nyertese: a Streetball Challenge Hungary.     

 

A 28 éve szervezett versenyt különleges kihívás elé állította a járvány, a szervezők azonban végül sikerre vitték a 3x3-as felállásban játszott játék tömegrendezvényét: tizenhét kategóriában csaknem 450 csapat 1800 játékosa vett részt, hét helyszínen. 

A díjat Kucsera József és Tímár András szervezők vették át. Az előbbi úgy fogalmazott: „Huszonnyolc éve promóciós rendezvénynek szántuk ezt az eseményt, nem gondoltuk, hogy így kinövi magát. Ebben a huszonnyolc évben harminc-negyven városban rendeztünk mérkőzéseket az országban. Van már streetballvilágbajnok csapatunk is. Szlogenünk – Az utcáról az olimpiára – az idén valósággá válhat, mert olimpiai sportág lett a streetball.”

A díjat a magyar kosárlabda legendája, a 127-szeres válogatott, az NBA történetének egyetlen magyar kosarasa, Dávid Kornél adta át, aki az első Streetball Challenge Hungaryn még játékosként vett részt.

Számunkra büszkeség, hogy hagyományosan a selejtezők záró eseménye Kecskeméten szokott megrendezésre kerülni. Bízunk benne, hogy 2021-ben zavartalanul tud városunk házigazdája lenni a rendezvénynek. 

A GÁLÁRÓL BŐVEBBEN ÉS A TOVÁBBI GYŐZTESEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

(Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila)

Szerző: Komáromy András, 21-01-12 12:20