A szív diadala

Az első és utolsó negyedben bemutatott játék hozta meg a sikert Pakson a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára.


Pollard kettesével indult a pontgyártás, majd Karahodzsics szedte vissza a lepattanót, és tette vissza, 0-4.  Közel négy percet kellett várni az első hazai pontokra, amelyeket Pacevicius jegyzett, ám a következő támadásból is eredményes tudott lenni a Kecskemét, így időt kértek rögtön a paksiak, 2-9. Dramicanin tempója után már tíz fölé nőtt a differencia, majd Wittmann süllyesztett el trojkát, 4-16. A házigazda némileg tudott kozmetikázni a negyed végére, ám a hírös városi vezetés nem forgott veszélyben, 11-22. 


Újfent Pollard talált be, majd Brzoja kettő plusz egyes akciót vezetett, 14-24. Kiss Dávid büntetőjére ismét a horvát válaszolt, majd egy labdaszerzésből Kovács Ákos robogott végig, 18-25. Kecskeméti időkérést követően is lendületben maradt az ASE, és 25-28-ra zárkózott. Wittmann újabb triplája a legjobbkor érkezett, s Dramicanin keze sem remegett meg a büntetőknél, 25-33. A félidőhöz közeledve két pontra olvadt a KTE előnye, 32-34-nél Forray Gábor időt kért, 35 másodperccel az etap vége előtt. Pollard betörése sikerrel járt, ám Brown még a dudaszó előtt jól engedte el a hármast, 35-36-tal mehettek pihenőre a csapatok. 


Goins vette át a vezetést csapatának, ám Pollard egy kiváló triplával gyorsan lehűtötte a kedélyeket, 37-39. Őrizte előnyét a KTE, ebben a feladatban Dramicanin és Pollard járt az élen, 40-45-nél paksi időkérés következett. Több sikertelen támadás után Brzoja tört meg a gólcsendet, őt pedig Taylor követte, 44-45. Jaramaz tette fel a gyűrű alól, Brown pedig távolival válaszolt, 47-47. A negyed utolsó perceiben az ASE volt pontosabb, 56-49-cel jöhetett a záró felvonás.


Pollard harcolt meg a labdáért, és tette fel higgadtan, 56-51. Kovács középtávolija után Karahodzsics faulttal termelte be a palánk alól, ám a büntető kimaradt, 58-53. Nagy energiákat mozgósított a Kecskemét, és erőfeszítéseiket siker koronázta. Előbb Klobucar tette vissza a lepattanót, Wittmann pedig a sarokból büntette meg, hogy egyedül hagyták, 61-62. Hol az egyik, hol a másik gárda vette át a vezetést; az etap derekán viszont Goins és Kovács kosaraival 68-64-re módosult az eredmény, Forray Gábor pedig magához rendelte tanítványait. Klobucar egypontosokkal, Pacevicius pedig egy beszédülő kettessel folytatta, 70-66. Wittmann nagyon fontos pillanatban engedte el jól kintről, viszont Pacevicius zsákolása után még mindig az ASE-nél volt az előny, 72-69. A KTE mestere ismét időt kért, kettő és fél perc volt még ekkor vissza az összecsapásból. Pollard trojka után ismét egál volt az eredmény, 72-72. Hazai oldalon csak egy büntető ment be, míg a másik térfélen Dramicanin volt pontos, 73-74. Paksi időkérés következett, és egyenlítettek Pacevicius révén. Klobucar bátor betörése 74-76-ra módosította az eredményt, majd ismét taktikai értekezletet tartottak a hazaiak. Pollard szerezte meg a labdát, majd rögtön odaütöttek neki, a vonalról pedig mindkétszer eredményes tudott lenni, 74-78. A paksi távoli kísérlet nagyon rossz volt, Karahodzsics szedte össze a pattanót, és ellene is egyből szabálytalankodtak, ő pedig nem tévedett, 74-80. A végére maradt még némi izgalom, ám a lényeg nem változott, nagyon fontos győzelmet szerzett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 76-80.

Forray Gábor edzői értékelése: Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos győzelmet arattunk. A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy elterveztük, mindössze 11 pontot kaptunk az első negyedben. Utána viszont felpuhult a védekezésünk, fault problémák miatt felborult a rotációnk, mert még nem teljes a keretünk, nem mindenki a megszokott helyén játszott, és ez megbolygatta a dolgainkat. Volt pár eladott labdánk, az ASE élt a lehetőséggel és visszajött a mérkőzésbe, sőt vezettek is. A végjátékba is hátránnyal mentünk bele, ám a csapat megmutatta, hogy mekkora szíve van. Vert helyzetből fordítottuk a magunk javára a mérkőzést. Most a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztunk, és ez jelentette a győzelmet. Köszönjük a kecskeméti szurkolóknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket, és támogattak!


Atomerőmű SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 76-80 (11-22, 24-14, 21-13, 20-31)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 22. forduló
2022.február 12., szombat 18.00 @ Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Goda László, Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr: Dr. Gincsai János 

ASE: Brown 12/9, Frank -, Taylor 14/3, Pacevicius 18, Goins 10/3, Csere: Pajor -, Kovács 10, Brzoja 12.

KTE: Pollard 26/6, Klobucar 10, Jaramaz 6, Kucsera 2, Karahodzsics 11, Csere: Kiss D. 1, Wittmann 14/12, Dramicanin 10, Ivkovic -.

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1647

Szerző: Komáromy András, 22-02-12 19:53