A szomszédvári rangadó első felvonása jön szerdán

Szerdán Kecskeméten, pénteken Szolnokon csapnak össze a csapatok a bajnokságban.

Két értékes győzelemmel a háta mögött várhatja a következő megmérettetést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban. Szerdán a Szolnoki Olajbányász érkezik a Messzi István sportcsarnokba 17:00 órától. Pénteken pedig a hírös városiak mennek majd a Tiszaligetbe a "visszavágóra". 

A két csapat közötti mérkőzéseknek mindig van egy külön hangulata, ám ezúttal nézők nélkül lesznek kénytelenek lejátszani a szomszédvári összecsapást. 

A Tisza-partiak a tabella 2. helyén állnak jelenleg 11 győzelemmel és 3 vereséggel. Négy meccsen át tartó győzelmi szériájukat január 9-én a ZTE szakította meg, azóta nem játszottak mérkőzést. 

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője, Váradi Kornél szerint ugyanaz a stratégia vezethet ezúttal is sikerre, ami a Paks és a Jászberény ellen már működött:

-Egy nagyon nehéz, sorozatterheléses időszakban vagyunk, ezért is kifejezetten jót tett a lelkeknek, hogy hazai meccseinket zsinórban tudjuk nyerni - emelte ki a szakember. - Kecskeméten mindig kiváló a hangulat az öltözőben, ezek sikerek pedig még extra erőt adnak nekünk a folytatásra. Aktuális ellenfelünk, a Szolnok kipihentebben érkezik majd a szerdai mérkőzésre, de már többször megmutattuk a bajnokság során, hogy hazai pályán képesek vagyunk az esélyesebbnek vélt ellenfelek elleni is nyerni, és most is erre fogunk törekedni. Minőségi játékoskerettel rendelkeznek, nem hiába állnak a tabella élmezőnyében. Agresszív védekezésből indítják gyors támadásaikat. Nekünk erre kell most is odafigyelni, hogy kontrollálni tudjuk a játékot, a saját ritmusunkban kosárlabdázzunk, precízen betartsuk a taktikai feladatokat mind támadásban, mind védekezésben. Ha a fenti dolgokban a mi akaratunk tud érvényesülni, akkor lehet esélyünk az újabb győzelemre. A sorozatterhelés miatt vannak kisebb-nagyobb sérüléseink, de az összes játékosomra számíthatok a szerdai szomszédvári összecsapáson - zárta gondolatait.

 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 6. fordulóból halasztott mérkőzés
2021.01.13., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Török Róbert, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Gorka Szabolcs

U20-as kezdés 14:00.

 

 

Szerző: Komáromy András, 21-01-12 15:33