A ZTE ellen lehet folytatni a hazai veretlenségi sorozatot

Hazai pályán játszik sorozatban három bajnoki meccset a következő hetekben a KTE-Duna Aszfalt együttese. Ennek első állomása a Zalakerámia ZTE KK ellen lesz pénteken. A ponterős vendégek ellen a védekezés lesz majd kulcsfontosságú.

Három győzelemmel és öt vereséggel jelenleg a tabella alsó felében helyezkednek el a zalaiak, de rossz szériájukat legutóbb a Szeged ellen sikerült megtörniük, így egészen biztosan nehéz összecsapás vár ránk ellenük.

A KTE-Duna Aszfalt Debrecenben a múlt héten ugyan alulmaradt, de a kecskeméti szurkolókkal karöltve szeretnék folytatni a hazai veretlenségi sorozatot.

Forray Gábor vezetőedző kemény összecsapást vár pénteken.

- Több mérkőzésükön is képesek voltak nagy hátrányból felállni, karakteres, erős csapatot alkotnak. A liga egyik legjobban támadó alakulatát fogadjuk, idegenben is tudnak 100 pont körül dobni. Ennek fényében nagyon nehéz összecsapásra számítok. A két amerikai légiósuk, illetve Agafonov és Szabó Zsolt semlegesítése lesz a legfontosabb számunkra. Semmiképp sem szabad belemennünk egy dobóversenybe, mert abban jobb a ZTE. Külön készültünk rájuk, ha sikerül az eltervezettek szerint, keményen és stabilan védekeznünk, akkor folytatni tudjuk a hazai veretlenségi sorozatunkat - mondta a meccset megelőzően, majd kitért a szurkolók szerepére is.

- Természetesen, mindig nagy szükségünk van a lelátóról érkező pozitív energiákra. Az Alba és a Körmend ellen is pazar volt a hangulat a Messzi István sportcsarnokban. Remélem, hogy egyre többen fognak kilátogatni a meccseinkre. Úgy gondolom, hogy megérdemli a társaság a teljesítménye alapján. Mindig vannak kritikus pontok a mérkőzésen belül, ekkor igazán fontos, hogy át tudjanak lendíteni bennünket a szurkolóink. Bízom benne, hogy közös erővel a Zalaegerszeg ellen is sikeresek leszünk!

A nyáron Kecskemétre igazolt Révész Ádám is bízik a sikerben.

- Nem szabad, hogy a pozitív hangulatunkat megtörje a debreceni vereség. Egyszerűen rossz napot fogtunk ki. A Zalaegerszeg ellen az a felfokozott koncentráció kell, ami az eddigi hazai meccseinken is jellemezte a csapatot. Ha sikerült ugyanazt az arcunkat mutatni, mint a Körmend ellen, akkor győztesen hagyhatjuk el a parkettet - nyilatkozta a center.

 

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK
férfi kosárlabda NBI A-csoport, 9. forduló
2019. november 22., péntek 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok


Játékvezetők: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Szerző: Komáromy András, 19-11-21 16:24

Kapcsolódó dokumentumok