A ZTE vendégeként folytatódik kedden a bajnokság

Kedden és pénteken is a Zalaegerszeg lesz a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellenfele a bajnokság folytatásában. Előbb idegenben, majd a Messzi István sportcsarnokban.

Pénteken nagy sikert arattak Wittmann Krisztiánék, a Szolnokot gyűrték le a Tiszaligetben. A lefújást követően azonban már a Zalakerámia ZTE KK volt fókuszban, hiszen két meccs is vár a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre ellenük ezen a héten. 

A kecskemétiek vezetőedzője, Váradi Kornél szerint ismét a harcos csapatszellem vezethet győzelemre. 

Pénteken Szolnokon óriási meccsen sikerült nyerni. Milyen a hangulat azóta az öltözőben?

A hangulatnak mindig jót tesz egy ilyen bravúrgyőzelem, mint amit Szolnokon arattunk. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, mindenki maximálisan odatette magát, és meglett az gyümölcse. A győzelem értékét tovább növeli, hogy kulcsemberünk, Marko Derasimovic nélkül értük el a sikert. Szerencsére Marko azóta már ismét velünk van, és Zalaegerszegen is számíthatunk rá.

Kedden újabb idegenbeli megmérettetés jön, a ZTE otthonában kell bizonyítani a csapatnak. Hogyan készülnek?

Nehezíti a felkészülésünket, hogy egyelőre még nem túl sokat tudunk a zalaegerszegiek új felállásáról. Az új edző kezének munkája már látszott a hétközi, Falco elleni meccsükön, ám hétvégén szabadnaposak voltak, így csak abból az egy mérkőzésből tudtunk dolgozni. Ahogy minden egyes mérkőzésre, így erre is elemzésekkel készültünk, és gyakoroltuk tovább a saját taktikánkat, hogy még magasabb szintre emeljük, valamint csökkentsük a hibák számát. Az alapszakaszból még 11 mérkőzés van hátra, többségében idegenbeli összecsapások, így sokat jelentene egy újabb skalp megszerzése. Ha ugyanúgy harcolunk, mint azt Szolnokon tettük, akkor ezúttal is győzhetünk!

 

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés
2021.01.19., 18:00 @ Zalaegerszegi sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Kovács Nimród János 
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

Szerző: Komáromy András, 21-01-18 13:21