Az Alba Fehérvár érkezik vasárnap Kecskemétre

A pécsiek legyőzése után, a karácsonyi ünnepek alatt sem állt le a munka a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél, hiszen december 27-én, vasárnap már az Alba Fehérvár érkezik a Messzi István sportcsarnokba.

A meccs külön pikantériája, hogy az Alba együttesének Forray Gábor a vezetőedzője, aki nyáron tette át székhelyét Kecskemétről Székesfehérvárra.

 A vendégeket is alaposan hátráltatta a szezon során a koronavírus-járvány, csak novemberben tudták megkezdeni a pontvadászat küzdelmeit. Keretük bivalyerős, a magyar válogatott egyik legponterősebb játékosa, Vojvoda Dávid is soraikban található. Eddigi nyolc meccsükből hatot megnyertek, ám az impozáns mérleg ellenére a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatának feltett szándéka, hogy ismét győzelemmel hagyhassa el a pályát, és tovább őrizze hazai veretlenségét.

-         A mai napig jó viszonyt ápolok Forray Gáborral, tudtuk mindketten, hogy eljön majd az idő, amikor egymás ellen kell meccselnünk, ilyen a profi sport, nincs ebben semmi különös – kezdte Váradi Kornél vezetőedző. – Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős keretet építettek Székesfehérváron. Hatalmas támadó potenciállal rendelkeznek, dinamikus kosárlabdát játszanak. Vojvoda Dávid kvalitásait nem kell bemutatni, továbbá minőségi légiósok és magyar játékosok alkotják a keretüket. A fiatalszabálynak is úgy tudnak megfelelni, hogy korosztályos válogatott játékosokból tudnak meríteni. A Pécs elleni meccs sokat kivett belőlünk, vannak kisebb-nagyobb sérüléseink, de gőzerővel azon dolgozunk, hogy megőrizzük kiváló mérlegünket a Messzi István sportcsarnokban. Fontos lesz, hogy ugyanazzal a harcos játékkal menjünk a pályára vasárnap, mint azt tettük pár napja a PVSK ellen. Nem szabad engednünk, hogy az Alba diktálja a tempót, és ha fegyelmezetten megvalósítjuk az eltervezett taktikát, akkor felvehetjük a versenyt a bajnokság egyik legjobb csapata ellen, akik idegenben is esélyesnek számítanak, bárki ellen lépjenek parkettre.

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Alba Fehérvár
Tippmix NBI A-csoport, 16. forduló
2020.12.27., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
játékvezetők, ellenőr: Praksch Péter, Goda László , Csabai-Kaskötő Brigitta, Téczely Tamás

U20-as meccs 14:00 órától.

Szerző: Komáromy András, 20-12-26 11:34