Az ASE-t is legyőztük hazai pályán

Fontos mérkőzésen fogadta az Atomerőmű SE-t a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét pénteken este a Messzi István sportcsarnokban. A hazai együttes már az első játékrészben nyomatékosította, hogy a győzelem Kecskeméten marad, és a végére ez így is lett: 81-71-re győztek Forray Gábor tanítványai.

Melvin ziccere után mindkét oldalon pontatlannak bizonyultak a befejezéseknél a csapatok, majd Karahodzsics egy triplával szerezte meg a harmadik minutumban a vezetést a KTE-nek, 3-2. Jaramaz két sikeres büntetővel iratkozott fel a táblára, majd Kiss Dávid volt eredményes, 7-2. Jaramaz és Dramicanin tripláival 16-8-ra módosult az állás az etap derekán. A vendégek leginkább a büntetővonalról tudták tartani magukat, Eilingsfeld célzott hibátlanul, 16-10. Pollard kettő plusz egyes akciója után tíz pont fölé nőtt a differencia, majd Jaramaz is szépen oldotta meg, 23-10-nél időt kért Teo Hojc. Felpörgette támadásait az ASE, Milutinovic és Körmendi azonban gondoskodott róla, hogy ne tudjanak zárkózni, így 29-13-mal ért véget az első tíz perc.

Jaramaz hárompontosával folytatódott a küzdelem, majd az előző felvonáshoz hasonlóan, most is több perc kellett, mire újabb kosár született, Milutinovic tette fel és húsz fölé növelte a kecskeméti fórt, 34-13. Könnyű kosarakat szerezhettek a vendégek, 36-19-nél Forray Gábor ezért időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Pollard trojka után visszaállt a húszpontos differencia, 39-19. Melvin a tizennegyedik paksi hármas kísérletet végül bedobta, utána pedig Brzoja csent labdát és szerzett még két egységet, 42-26-nál újabb KTE időkérés következett. A maradék egy percben több kosár már nem született, 16 pontos előnnyel mehetett szünetre a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. 


Agresszív védekezéssel jött vissza a Paks, és ez több hibát hozott a hazai oldalon. A kezdeti nehézségek viszont gyorsan megoldódtak, és sikerült tartani a 16 pontos különbséget, 46-30. A harmadik felvonás közepére azonban bejött tíz egység alá az ASE, Forray Gábor pedig azonnal magához rendelte fiait, 48-39. Milutinovic vette hátára csapatát, és 54-42-re módosult az eredmény. Pollard és Dramicanin is csatlakozott hozzá, 57-44-nél már a vendégek kértek időt. Kapkodó játékkal tértek vissza, míg a Kecskemét okosan kosárlabdázott, 65-48-cal jöhetett a záró negyed. 


Jaramaz maradt üresen a sarokban, és kegyetlenül büntetett, ám Brown sem volt tétlen a túloldalon, 68-51. Pollard és Dramicanin fontos pontjaival 73-51-re nőtt a Kecskemét előnye, majd jó védekezés után Milutinovic 75-51-re módosított, Teo Hojc pedig taktikai értekezletre hívta játékosait. 77-57-re zárkózott a Paks a negyed közepén, Forray Gábor pedig úgy gondolta, most kell megtörni a vendégek lendületét, és időt kért. 7-0-ás rohanást produkált az ASE, ezért három perccel a vége előtt újra magához rendelte tanítványait a KTE mestere, 77-64. Wittmann palánkos tempója törte meg a hazai gólcsendet, 79-64. Taktikusan szőtte támadásait a Kecskemét, így hiába igyekezett a Paks, a jelentős hátrányból csak faragni tudtak. A végeredmény: 81-71.

 

Forray Gábor értékelése: Szeretném megköszönni a nézőknek a szurkolást és a csapatomnak a remek hozzáállást. Végig irányítani tudtuk a mérkőzést, megérdemelten nyertünk. Kértem a játékosokat, hogy ne rohanjunk a 4. negyedben, hanem játsszunk okosan. Picit ez kibillentett minket a ritmusból, úgyhogy ez tanulság számomra is a jövőre nézve. A Paks nem adta fel végig küzdöttek, megmutatták, hogy erős csapat, gratulálok nekik is a mai teljesítményhez. 6-3-mal állunk ezzel a győzelemmel, ami úgy gondolom szép mérleg. Szeretnénk folytatni a jó szereplést jövő héten Sopronban is.

 


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE 81-71 (29-13, 13-13, 23-22, 16-23)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 9. forduló
2021.11.05., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Söjtöry Tamás, Minár László
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 15/3, Milutinovic 14/3, Jaramaz 18/9, Kucsera -, Karahodzsics 9/3. Cserék: Wittmann 8, Körmendi 2, Dramicanin 13/6, Kiss 2.
Vezetőedző: Forray Gábor


ASE: Brown 21/12, Frank 2, Brzoja 11, Eilingsfeld 10, Melvin 11/3. Cserék: Kovács 8, Szalai -, Buljevic 8, Kis -.
Vezetőedző: Teo Hojc

http://netcasting4.webpont.com/?hun_1556

Szerző: Komáromy András