Az első idegenbeli siker reményében megyünk Szegedre

Forray Gábor együttese kiváló játékkal, győzelemmel rajtolt a múlt héten a bajnokságban a Nyíregyháza ellen a Messzi István sportcsarnokban. A hangulat kiváló az öltözőben, és a vasárnapi, Szeged elleni tévés meccsen (M4Sport+) is a győzelem reményében lépnek pályára. 

- Megítélésem szerint nagyon fontos, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a szezont – árulta el Forray Gábor vezetőedző. – Ugyan nálunk a jó hangulat mindig adott, de a siker abszolút plusz töltetet adott nekünk a folytatásra. Az edzések során mindenki kiváló munkát végzett, és már nagyon várjuk a vasárnapi bajnoki meccset Szegeden.

Szerdán játszották az első bajnokijukat a szegediek, és alulmaradtak a ZTE ellen. Az mennyire könnyebbség, vagy nehézség, hogy számukra kevesebb idő állt rendelkezésre a vasárnapra?

-Ez mindig fogós kérdés, nehéz megmondani. Van ennek előnye és hátránya is. Mi többet tudtunk készülni rájuk pár nappal, míg ők meccsből jönnek szinte. Szoktuk mondani, hogy a mérkőzés a legjobb edzés. Az összecsapáson majd elválik, hogy kinek kedvez ez a szituáció, nincs erre általános dolog, ami kijelenthető.

 A felkészülés alatt sikerült legyőzni Kecskeméten a Tisza-parti alakulatot. Miben lesz más ez a mérkőzés, és mire kell leginkább fókuszálni majd vasárnap?

- Az amerikaiak húzzák leginkább a szekerüket, főleg Washington és Roberson. Az ő kettő-kettő játékukat kell limitálni ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Ez világosan látszott az edzőmeccsen is. Szegeden mindig nehéz meccselni, és ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk az elmúlt években. A két együttes körülbelül azonos erősségű, így apróságok dönthetnek majd a végén. Számukra az első hazai mérkőzés pláne dupla téttel bír, ami lehet, hogy nagyobb nyomást is helyez rájuk majd. Egy biztos, hogy kettőzött erővel fognak ellenünk küzdeni, úgyhogy nekünk is a legjobb formánkat kell nyújtanunk, ha szeretnénk megnyerni az első idegenbeli bajnoki meccsünket is. Természetesen ez a fő célunk, és bízom benne, hogy sok kecskeméti is ellátogat majd a szomszédvári ütközetre, és biztatnak majd minket a lelátóról.



Naturtex SZTE Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 2. forduló
2022. október 9., 18:00 @ Szeged Városi Sportcsarnok
(M4Sport+ közvetítés)
Játékvezetők: Praksch Péter, Minár László, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt


Szurkolói információk

Csarnok címe: 
6726 Szeged, Temesvári körút 33.

Felnőtt jegy: 2.000 Ft

Diák/Nyugdíjas: 1.000 Ft

A pénztár 17 órakor nyit.

Szerző: Komáromy András, 22-10-07 13:38