Az Euroliga MVP-jével edzhetett együtt Ivkovic Milán

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét fiatal tehetsége, Ivkovic Milán a szezon lezárulta után sem dőlt hátra, ugyanis a nemzetközileg is magasan jegyzett YUBAC Kosárlabda Táborban vesz részt intenzív edzéseken Szerbiában.

Vasilije Micic (a képen jobb oldalon) is ebben a táborban pallérozódott korábban, most pedig kiemelt támogatója a programsorozatnak. Micic az Efes Istanbullal megnyerte idén az Euroligát, és a torna MVP címét is bezsebelte. Ivkovic Milán vele is együtt dolgozhatott a tréningek alkalmával, és nagyon sokat tanult a profi kosárlabdázótól.

-    Ez a második hetem a táborban, szombaton térek majd vissza Kecskemétre – újságolta Ivkovic Milán. – A YUBAC tábor Európában egyedülálló lehetőség a fiatal kosárlabdázók számára, hogy fejleszteni tudják magukat. Szerettem volna én is újra itt lenni, ez a negyedik alkalom, hogy itt vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen neves szakemberekkel és játékosokkal dolgozhatok együtt, mint Micic, aki az Euroliga Final Fourjának MVP-je lett. Rengeteg gyakorlatot mutatott be, amelyekből rendkívül sokat tudtam tanulni. Az első héten dobóedzések voltak porondon, most pedig az irányító posztra specializálódott gyakorlatokat végzünk napi öt órában. Igen intenzív napok vannak mögöttem, de minden egyes percét élvezem, és érzem, hogy fejlődni tudok napról napra – mondta a 2003-as születésű kosárlabdázó.  

Dusan Markovic, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzője is ott van Bajina Bastában a táborban. Ő a fiatalok felkészítésében segédkezik a szakmai stáb tagjaként.

Szerző: Komáromy András, 22-07-05 15:29