Az idő aranyfoga - Karahodzic 11. szezonja Kecskeméten

Van egy szólás Magyarországon, akkor használjuk, ha valaki vagy valami túlkerül a zenitjén, megkopik, már nem az igazi. Így hangzik: megette az idő vasfoga. A Kecskeméten 11. szezonját kezdő, 33 éves magyar válogatott center kapcsán azonban – látva az elmúlt év teljesítményét – sokkal inkább az idő aranyfogát kell emlegetni: karrierjét tekintve az előző volt a 4. legponterősebb idénye, VAL-statisztikában és lepattanóban pedig a 2. legjobb.

Sokan talán már természetesnek veszik, hogy a kecskeméti csapatépítés alaptéziseinek egyike: Karahodzic Kemal marad. Nos, a valóság nincs messze ettől a megállapítástól, más kérdés, hogy a 2012 óta íródó közös történetben mindkét félben ki kellett alakulnia a feltétlen bizalomnak, a közös gondolkodásnak és annak a lojalitásnak, ami ma Magyarországon igen kevés külföldi játékos döntéseiben kap szerepet. Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy Karahodzic Kemal neve biztosan külön fejezetként kerül be a kecskeméti kosárlabdázás adatbázisába. Eddig 318 A-csoportos bajnoki mérkőzésen lépett pályára – ezzel a 20. a jelenleg aktív játékosok listáján a magyar bajnokságban, a külföldiek között pedig első (a második a szintén KTE-s Rastko Dramicanin 299 mérkőzéssel, de róla majd egy másik cikkben bővebben…). És túl azon, hogy a KTE Kosárlabda Klub Kft. 2012-es alapítása óta Karahodzic az egyetlen olyan játékos, aki megszakítás nélkül a klub alkalmazottja, immár a magyar kosárlabdázásban is egyedüli státuszt foglal el: nála több időt megszakítás nélkül soha nem játszott egy klubban egyetlen külföldi kosaras sem.

S a történet tovább folytatódik, hiszen Karahodzic Kemal aláírta az új szerződését, így a 2022-23-as bajnoki évben is a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosaként szerepel majd. Ez lesz a 11. bajnoki éve kecskeméti mezben.

„Először is a mögöttünk hagyott szezon kapcsán szeretném elmondani, hogy rendkívül boldog az eredmények miatt - utalt vissza a Magyar Kupa bronzéremre, valamint a bajnokságban megszerzett 4. helyre Karahodzic, aki magyar nemzetiségű feleségével neveli két gyermeküket. – Különleges élmény volt, hogy ezzel sok örömet tudtunk szerezni a városnak, büszkeséget a szurkolóinknak. A szerződéshosszabbítás aláírása nem volt kérdés számomra, hiszen itt váltam profi kosárlabdázóvá, itt kaptam meg a magyar állampolgárságot, innen kerültem be a válogatottba, ezer szállal kötődöm a városhoz, részemről nem üres kijelentés az, hogy a második otthonomnak tekintem. Örülök annak, hogy a csapat jelentős része a következő évben is együtt marad, és bízom benne, hogy újra tudunk sok emlékezetes pillanatot szerezni szurkolóinknak.”

Szerző: Komáromy András, 22-07-04 11:04