Az OSE akarata érvényesült

A középház második körében az MVM-OSE Lions vendége volt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Karahodzsics Kemal családi okok miatt nem tudott a csapattal tartani. Az első félidőben már tetemes előnyt dolgozott ki a hazai csapat, és ezt a végéig tartani is tudta.

Közel két percet kellett várni az első kosarakra: Calhoun tempójára Fazekas büntetőkből reagált aztán, 2-2.Calhoun tripla után Ihring szerzett labdával nyargalhatott végig, 7-2. Előbb Milutinovic dobhatott kétszer is a vonalról, és nem hibázott; őt a másik palánknál Burns másolta, 9-4. Calhoun újabb távolijával 12-4-re változott az eredmény az első negyed derekán, Forray Gábor pedig időt kért. Az amerikai légiós a sarokból is betalált, Pollard viszont gyorsan válaszolni tudott, sőt újabbat süllyesztett el: 15-10-nél a házigazda szakította meg a játékot időkéréssel. Parrish is megvillant a sarokból, míg Pollad egyesekkel hozta feljebb a KTE-t, 18-12. Az etap végül 20-12-vel zárult.

Wittmann volt szemfüles, a másik térfélen pedig Calhoun tört be, 22-14. Fazekast csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni, a büntetővonalon is magabiztos volt, 22-16. Felgyorsult és kapkodóvá vált a játék képe, Calhoun végül egy trojkával megszakította a gólcsendet, 25-16. Pollard sem volt rest, ha nem lépnek ki rá, ő  bizony elvállalja, 25-19. Ruják dobása szerencsével csorgott be a gyűrűbe, majd utána is pontosan céloztak az OSE játékosai távolról, és húszra növelték a differenciát 43-23. A szünetig nem sikerült megtalálni az ellenszert az oroszlányiak játékára, így 50-28-cal mehettek be az öltözőkbe a felek.

A pihenő után 7-0-s rohanással kezdett az OSE Lions, ezt Pollard triplája törte meg, 57-31. Ihring hármasával 64-33-ra módosult az állás, Forray Gábor időt volt kénytelen kérni a harmadik felvonás derekán. Gyors kosarakkal sikerült elindítani a zárkózást Dramicanin és Milutinovic vezényletével. 64-45-nél rövid időn belül a második idejét kellett kikérnie Krasovecnek. 68-50-nel jöhetett a záró felvonás.

Milutinovic csont nélküli hármasa adott lendületet a KTE-nek, 68-53. Parrish csak az egyik büntetőt tudta értékesíteni, 69-53. Wittmann jól állt bele a triplába, 69-56. Garamvölgyi kettesére Dramicanin válaszolt egy távolival, 71-58. Nem sikerült viszont ennél tovább zárkóznia a hírös városiak, s Parrish kinti dobása után 76-58 állt a táblán. Magához rendelte fiait Forray Gábor vezetőedző, ám Calhoun tempója azt jelentette, hogy újra 20 egység volt az OSE fórja öt perccel a vége előtt, 78-58. Nem jöttek be a távoli dobások, így a különbséget sem tudták csökkenteni a kecskemétiek. A hajrában Forray Gábor a fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget. A végeredmény: 84-62.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Mindenek előtt szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, hiszen jól játszott és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Tulajdonképpen az első félidőben eldőltek a lényegi kérdések, azt gondolom, hogy kicsit enerváltan, fásultan mozogtunk. A harmadik negyedben, illetve a negyedik negyed elején megmutattuk, hogy miért is szereztünk az elmút 9 mérkőzésből 7 győzelmet, de csak pislákoltunk, tehát nem tudtunk belobbanni. Azt gondolom, hogy a hazaiak a rendkívüli dobóformát mutattak, illetve nagyon kijött a két csapat közötti fizikális különbség. Tehát mi azt gondolom, az első félidőben maradtunk alul. Örülök, hogy a fiataloknak tudtam adni egy kis lehetőséget, hogy ezt a remek hangulatot ami itt uralkodott, megérezzék, hogy milyen az A-csoportban a légkör. Innentől kezdve most hazamegyünk, a következő feladatunk az az, hogy olyan állapotba hozzuk a játékosokat pszichésen és fizikálisan, hogy szerdán már a legjobbat tudják nyújtani. Még egyszer szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, a közönségnek, mert jól szurkoltak, illetve a mi közönségünknek is, hiszen ide is ellátogattak. 


MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 84-62 (20-12, 30-16, 18-22, 16-12)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 2. forduló
2022. április 9., szombat 18.00
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Fodor Attila 
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Oroszlány: Ihring 7/3, Carev 2, Calhoun 24/12, Burns 4, Molnár 10. Cserék: Ruják 14/12, Mucza -, Parrish 19/18, Garamvölgyi 2, Dorogi 2, Tóth Be. -, Szabadfi -.
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Kecskemét: Pollard 20/12, Klobucar 6/3, Milutinovic 11/3, Dramicanin 12/6, Fazekas 4. Cserék: Wittmann 7/3, Lukács -, Ivkovic -, Kiss D. -, Botka -, Tóth Barna 2.
Vezetőedző: Forray Gábor

 

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_2phm_44

Szerző: Komáromy András, 22-04-09 19:40