Az OSE ellen folytatódhat a kiváló széria

Idegenben már sikerült pár hete nyerni ellenük, most hazai pályán is ez a cél szerdán 17:00 órától.

Az oroszlányiak igazi mumusnak számítottak számukra egészen a play-out szakaszig. A 9-14. helyért való küzdelmek során egyszer már sikerült őket megvernünk a Krajnyik András sportcsarnokban 76-77-re nyertünk.

Az OSE a hétvégi fordulóban meglepetésre kikapott a már NBI-től búcsúzó Jászberénytől, így várhatóan nagy energiákat fognak mozgósítani, hogy javítsanak mérlegükön ellenünk.

Az oroszlányiak jelenleg a minitabella 4. helyét foglalják el (12. hely – 12 győzelem, 19 vereség), míg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét magabiztosan őrzi vezető pozícióját (9. hely - 16 győzelem, 17 vereség).

Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője szerint az OSE gyors játékának kontrollálása lesz az összecsapás kulcsa.

-  Az oroszlányiak nagyon fizikális, gyors kosárlabdát játszanak - mondta el a meccset megelőezően a kecskemétiek trénere. -  Sokat járatják a labdát, oda kell figyelnünk az átmenetjátékukra. Leginkább ez lesz a kulcsa a mérkőzésnek, hogyan tudjuk ezt a stílust kontrollálni. Fontos lesz az is, hogy támadásainkat a lehető legprecízebben fejezzük be, ne adjunk esélyt az indításokra. Öt nyert mérkőzést tudhatunk magunkénak az elmúlt hetekből, ez egészséges önbizalmat ad számunkra, ám ezután is maximális koncentrációra van szükségünk, hogy folytatódni tudjon a jó sorozatunk. Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a koncepcióhoz, hogy minél több játéklehetőséget kapjanak a fiatalok, és építeni tudjuk őket. Ez kiemelt jelentőségű a jövő szempontjából.

 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – OSE Lions
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 6. forduló
2021.04.28., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Fodor Attila
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás

 

Szerző: Komáromy András, 21-04-27 07:55