Az utolsó hazai jön a válogatott szünetig

A magyar férfi felnőtt kosárlabda-válogatott november végén két világbajnoki-selejtezőt játszik, emiatt szünetel majd a bajnokság számunkra november 15-től december 10-ig. Két fontos találkozó vár még addig a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatára, az elsőt hazai pályán, a Messzi István sportcsarnokban játsszák az Atomerőmű SE ellen Forray Gábor tanítványai.

Vasárnap Szolnokon vereséget szenvedtünk a szomszédvári rangadón, most pénteken viszont rögtön lehet javítani az Atomerőmű SE-vel szemben. Ez lesz az utoló hazai meccs a válogatott szünetig, utána tévés meccset játszunk november 14-én Sopronban, így mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos összecsapás lesz a mostani.

A paksiak jelenleg a tabella utolsó helyén állnak 2 győzelemmel és 6 vereséggel. Két sikerüket a Körmend és a Kaposvár ellen szerezték, ám a többi mérkőzésen is megmutatták, hogy jó erőkből állnak, így semmiképp nem szabad lebecsülni őket.

- Csalóka az Atomerőmű SE jelenlegi utolsó helyezése a tabellán, jóval erősebb csapatuk van ennél - mondta Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. - Mint ahogy már korábban is nyilatkoztam, kiélezett a bajnokság, egy-két együttes domináns, viszont a többiek képesek egymás ellen nyerni. Visszatérve a paksiakra, masszív játékosállományuk van, öt légióssal, és a magyar magban is vannak kiváló kosárlabdázók, gondolok itt például a válogatott Eilingsfeld Jánosra. Más stílust képviselnek, mint mi: sok gyors támadást vezetnek, védekezésben is gyorsítják a játékot, kint maradnak gyakran letámadni. Nekünk arra kell figyelni, hogy ne menjünk bele ebbe a rohanós stílusba, hanem megfontoltan kontrolláljuk a játékot. Maximális koncentráció kell mindenki részéről. Természetesen nem lehet más a célunk hazai pályán, mint a győzelem. Ehhez nagy szükségünk lesz lelkes szurkolótáborunkra, akik mindig varázslatos hangulatot teremtenek, plusz erőt adva csapatunknak!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 9. forduló
2021.11.05., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Söjtöry Tamás, Minár László
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt


Szurkolói információk

  • A koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (védettségi igazolvány) bemutatásával vagy applikáción keresztül igazolja. A koronavírus elleni védettség igazolása, illetve a koronavírus ellen védett személye felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése során felszólításra az érintett személynek a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány) is be kell mutatnia.

  • A létesítménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be. Ha valaki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-t, a belépést meg kell tagadni. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést kell elvégezni. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 °C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a sportlétesítménybe nem léptethető be.

  • A Kecskemét MJV Operatív Törzs döntése értelmében 2021. november 2. keddtől az önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítmények zárt tereiben – így a Messzi István Sportcsarnok zárt tereiben is – a látogatók, a sportolók és az üzemeltető személyzet számára kötelező az orrot és szájat eltakaró védőmaszk használata, kivéve sporttevékenység során. Ebből kifolyólag a nézők számára is kötelező a szájmaszk használata a mérkőzések látogatása során! Kivételt képeznek a 6 éven aluliak és az autizmus spektrumzavarral élő személyek. Kérjük tisztelettel szurkolóinkat, hogy az új rendelkezést betartani szíveskedjenek, vigyázzunk egymás egészségére!

  • Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 21-11-04 07:00

Kapcsolódó dokumentumok