Az utolsó leheletig harcolunk a győzelemért

Pénteken 18 órától az Alba Fehérvár ellen lép pályára a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István sportcsarnokban.A két csapat őszi mérkőzésén két ponttal nyerni tudott a KTE Székesfehérváron, ezt szeretnék megismételni. 

A 6. fordulóban, az Alba Regia Sportcsarnokban szoros összecsapáson már sikerült őket két vállra fektetni (91-93). Azóta vezetőedzőt cseréltek, Dejan Mihevcet a korábban Körmenden dolgozó Matthias Zollner váltotta.

A statisztikáikat böngészve egyértelműen a magyar válogatott Vojvoda Dávid csapatuk vezére 16,2-es pontátlaggal. Őt követik az amerikai légiósok: Stark (14,1), Steele (12,9) és Fakuade (12,7). A magyar magból Pongó Marcell, Lukács Norbert és Szabó Zsolt a legponterősebb kosárlabdázóik.

Legutóbb nagyarányú győzelmet arattak a PVSK ellen (103-68), így egészen biztos, hogy parázs összecsapás vár Forray Gábor tanítványaira pénteken 18 órától.

-   Nagyon jó csapatnak tartom a Székesfehérvárt, hiszen öt minőségi légióssal rendelkeznek, továbbá négy magyar válogatott játékossal - nyilatkozta Forray Gábor vezetőedző. - A rutin és a lendület van ötvözve náluk. Kétarcú együttes az Alba, bebizonyították már, hogy képesek a címvédőt is megverni, de két fordulóval ezelőtt pedig simán kaptak ki Nyíregyházán. Kemény csatára számítok, elsősorban a támadásunk lesz a kulcs. A fehérváriak legfőbb ereje, hogy egész pályán letámadnak, nagyon agresszívan védekeznek, és az így kikényszerített hibákból villámgyorsan támadásokat vezetnek, könnyű gólokat szereznek. Ha ezt tudjuk limitálni, és felállt védelem elleni játékra kényszeríteni őket, akkor azt gondolom, hogy tudunk nyerni. Hazai pályán, saját szurkolótáborunk előtt nem is lehet más a célunk, mint a győzelem, és ezért az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk! - zárta gondolatait. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 19. forduló
2022.01.21., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Farkas Gábor, Söjtöry Tamás
MKOSZ ellenőr: Gorka Szabolcs


Szurkolói információk

  • A koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (védettségi igazolvány) bemutatásával vagy applikáción keresztül igazolja. A koronavírus elleni védettség igazolása, illetve a koronavírus ellen védett személye felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése során felszólításra az érintett személynek a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány) is be kell mutatnia.

  • A létesítménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be. Ha valaki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-t, a belépést meg kell tagadni. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést kell elvégezni. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 °C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a sportlétesítménybe nem léptethető be.

  • A nézők számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata a mérkőzések látogatása során, a csarnok egész területén!

  • Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 22-01-20 08:37

Kapcsolódó dokumentumok