BETEGSÉGEK NEHEZÍTIK A MUNKÁT, DE A GYŐZELEM A CÉL

Szombaton Pécsen folytatódik a KTE-Duna Aszfalt számára az alapszakasz.

Nem is olyan rég rendkívüli izgalmak közepette győzött csapatunk Wittmann Krisztián bravúros triplájával a PVSK ellen a Messzi István sportcsarnokban. Azóta edzőváltás történt a Mecsekalján: Csirke Ferenc helyét Dragan Aleksic vette át. Az új tréner számára jól sikerült a bemutatkozás, hiszen hosszú idő után győzni tudtak Rujákék. A Szeged otthonában sikerült nyerniük 72-84-re.

A KTE-nél az utóbbi három mérkőzés vereséggel zárult, abból a legfájóbb az OSE Lions elleni lehet leginkább.

Nincs könnyű helyzetben a pécsi túra előtt Forray Gábor vezetőedző, mert eltiltás és betegségek nehezítik a munkát.

- Egy vírusos megbetegedés söpört végig a csapaton, egyelőre nem tudni, hogy kire számíthatunk pontosan a szombati meccsen. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy Bozo Djurasovic el van tiltva. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de már nem ér váratlanul minket az ilyen helyzet, ezzel együtt is a győzelemre kell törekednünk. Láttam a PVSK legutóbbi meccsét Szegeden a helyszínen. Úgy gondolom, hogy felszálló ágban vannak. Hosszú rotációval, rutinos kerettel rendelkeznek, jó kosárlabdát játszanak, és az új vezetőedző is új impulzusokat hozott számukra. Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Jelen állapotunkban nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk majd a győzelemért.

Több feladat hárulhat a fiatalokra?

- Természetesen! Ez egy jó erőfelmérő lesz mindenki számára. Megnézzük éles szituációban, hogy mit tudnak, a választ majd megkapjuk. Voltak már olyan meccsek, mikor nagyon szépen tudtak segíteni a csapatnak, és nagy győzelmet arattunk, de volt ennek ellenkezője is. Ez előfordul a fiatal, még A-csoportban kevésbé rutinos játékosoknál, ez majd idővel javulni fog. Jelenleg a tapasztalt játékosainknak kell vinni a szekeret, de ez a fiatalok nélkül nem lehetséges, úgyhogy mindenkinek megvan a szerepe. Én azt gondolom, hogy nagyon sokat dolgozunk közösen a sikerért. Mindenki a maximumot adja az edzéseken, ennek előbb-utóbb meglesz a gyümölcse.

 

PVSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt
férfi kosárlabda NBI A-csoport, 15. forduló
2020.január 11., 18:00 Lauber Dezső Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Frányó Péter, Balogh Gyula
MKOSZ ellenőr: dr. Gincsai János Péter

Szerző: Komáromy András, 20-01-10 12:06