Borisov: A stabilitás a legfontosabb szempont

Milos Borisov pályafutásában a mostani a 10. szezon a magyar bajnokságban, így a montenegrói a liga legrutinosabb kosárlabdázói közé tartozik. A kecskeméti terveiről, itteni életéről, családjáról, és természetesen a bajnoki szezonról kérdeztük.

Önnek nagy tapasztalata van abban, hogyan kell gyorsan beilleszkedni egy új közegbe. Hol tart most ebben Kecskeméten?

-  Nagyon gyorsan és zökkenőmentesen ment minden, saját bőrömön tapasztalhattam a kecskeméti családias hangulatot. Wittmann Krisztiánnal csapattársak voltunk Szolnokon, több jelenlegi csapattársam ellen játszottam már korábban, így egyáltalán nem voltunk ismeretlenek egymásnak. Jó érzéssel tölt el, hogy itt lehetek. Sokat számít, hogy az idősebb játékosok mind családos emberek, én is az vagyok, így a profi sporton túl ugyanazon értékek mentén éljük az életünket.

Mondta, hogy ön is családos ember. Ezek szerint nincs egyedül Kecskeméten?

- Igen, a feleségem és a kisfiam itt él velem. A kisfiam még csak egy éves, így különösen fontos, hogy minél több időt együtt tudjunk lenni. Szeretnek ők is itt lakni, gyorsan megkedvelték Kecskemétet.

Kanyarodjunk vissza a szakmához. Ez a 10. szezonja Magyarországon. Hogyan látta korábban kívülről, ellenfélként a KTE csapatát?

-  Őszintén szólva a legelső szó, ami eszembe jut, az a stabilitás. Ez számomra nagyon pozitív érték, ezért is örültem, mikor megkerestek a KTE vezetői. A Kecskemét egy olyan együttes, amelynél nem voltak botrányok, és mindig világos volt a cél, hogy a nyolc között szeretnének szerepelni. Mikor még ellenfélként érkeztem a Messzi István Sportcsarnokba, akkor is szerettem itt játszani, mert a fair play szellem dominált.

És a ligáról mit gondol?

- Alapvetően elmondható az, hogy szezonról szezonra érzékelhető volt a színvonalemelkedés, a fejlődés. Egyre több minőségi külföldi kosárlabdázó érkezik, ez az egész bajnokságra jótékony hatással volt. Így van ez idén is, úgyhogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat, a legtöbb csapat közel azonos erősségű.

A kecskeméti csapatban most a rutinos kosárlabdázók és az ifjú tehetségek kombinációja domináns. Hogyan tud ez jól működni?

- Úgy vélem, hogy a fiataloknak sokat tudunk segíteni akár edzéseken, akár mérkőzéseken egyaránt. Számukra ezek az élvonalbeli meccsek óriási jelentőséggel bírnak, és a kecskeméti modell szerintem emiatt különösen jó. A másik oldalról viszont mi is profitálunk, hiszen olyan energiát hoznak a pályára a fiatalok, ami egy-egy meccsen döntő lehet. Összességében szerintem ez egy jól működő koncepció. Személy szerint ott segítek, ahol csak tudok, hogy az eddig megszerzett tapasztalataimból át tudjak adni a jövő nemzedékének.  

Ön szerint milyen tervei lehetnek idén a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek?

- Mint már említettem, nagyon kiegyenlítettnek érzem a mezőnyt, nagy csata fog majd zajlani a rájátszást érő pozíciókért. Mi is ott szeretnénk lenni a legjobb nyolc között, és a jó szezonrajt ebben sokat segíthet. Képesnek érzem a csapatot arra, hogy akár a tavalyi év kiváló eredményeit is megismételje, de még nagyon sok munka vár ránk addig. A szurkolók támogatása rengeteget jelent a csapat számára, bennük is bízunk, és mindent megteszünk, hogy győzelmekkel háláljuk meg a szeretetüket.

Szerző: Komáromy András, 22-10-10 12:29