Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve óriási bravúrt mutatott be az együttes, és visszavágott a szerdai vereségért.


A kecskemétiek vezethették az első támadást, ám a Szolnok szerezte meg az első pontokat a mérkőzésen. Wittmann hármasával 4-3-ra módosult az eredmény, amire még volt szolnoki válasz, majd Kucsera is jól állt bele távolról, s már a KTE-nél volt az előny, 6-8. Őrizte előnyét a Váradi alalkulat, sőt a csapatkapitány újabb trojkája után 9-15-re növelték fórjukat. A negyed végére sikerült faragnia a differenciából Pongó révén az Olajnak, 17-20-szal ért véget az első tíz perc. 


Thomas hármasára Rudner reagált, majd Zsíros tört be és tehette fel könnyedén, 22-23. Inkább a küzdelem dominált eztán, mintsem a tetszetős megoldások, az etap derekán, hosszú idő után Jaramaz büntetői törték meg a csendet, 22-25. Rudner trojkáját követően, 27-25-nél időt kért Váradi Kornél, és nagy energiát mozgósítottak eztán, hogy fordítsanak, de végül minimális vezetését megtartotta a hazai alakulat, 33-32.


Thomas bravúros hármasa után Badzim is kintről volt eredményes (36-35), majd Jaramaz harcolt ki két büntetőt, és nem remegett meg a keze, 36-37. Karahodzics zsákolása után Dramicanin állt bele kintről remekül, 36-42-re lépett meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, a hazaiak edzője pedig időt volt kénytelen kérni. Thomas triplájára Zsíros tudott választ adni (40-45), majd a harmadik felvonás felénél Cakarun két egyese 45-47-re hozta fel a Szolnokot. Wittmann fontos hármassal vétette észre magát ismét (40-50), majd Karahodzics kettese után 45-52-re módosult az állás. A záró etapra picit közelebb tudtak jönni a Tisza-partiak, 50-55-tel jöhetett az utolsó tíz perc.


Mesteri akciót követően Karahodzics volt eredményes a palánk alól, 50-57. Juhos és Warner révén zárkóztak a szolnokiak, míg a túloldalon Thomas bátor betörése  jelentette az ötpontos előnyt a KTE-nek, 56-61. Lassan, de biztosan faragta le hátrányát az agresszívan védekező Olajbányász, és beérték a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet, 61-61. Karahodzics kettes, majd Wittmann tripla után újra megvolt az ötpontos hírös városi vezetés, 63-68. Kovács és Warner irányításával, kettő perccel a vége előtt 71-70-re fordított a Szolnok, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy kidolgozzák a nyertes taktikát a hajrára. Wittmann kiváló hármasára Warner tudott közelről válaszolni (73-73), majd Dramicanin két büntetője után 73-75 állt a táblán. Jó védekezés után Thomas második egyese bement (73-76), és eztán sem tudott pontot szerezni már a Szolnoki Olajbányász, így megérdemelt kecskeméti siker született a Tiszaligetben. 

Váradi Kornél vezetőedző értékelése: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, köszönöm nekik a mai teljesítményt is. Mindig nagy dolog nyerni a Tiszaligetben, a Szolnok egy rendkívül erős csapat. Hatalmas szívvel és akarattal harcolt mindenki ebben a nehéz helyzetben, amikor sorra jönnek a komoly tétmeccsek, és Marko Derasimovic hiányát is el kellett viselnünk. A védekezésünk sokkal jobb volt a szerdainál, több hibára késztettük ellenfelünket. Dolgozunk tovább, hiszen rengeteg kihívás vár még ránk a következő hetekben, és szeretnénk még sok ilyen értékes győzelmet bezsebelni. Sok sikert kívánok a Szolnoknak a további küzdelmekhez.

 

Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 73-76 (17-20, 16-12, 17-23, 23-21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I A-csoport. 19. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr:
Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt).

Szolnoki Olajbánysz: Warner 12, Kovács 6, Rudner 8/6, Subotic 13, Cakarun 7, Csere: Pallai -, Juhos 5/3, Pongó 3, Badzim 9/3, Zsíros 10/6.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 21/21, Thomas 19/9, Jaramaz 12, Kucsera 3/3, Karahodzics 14, Csere: Horti -, Lukács -, Lewis -, Körmendi -, Dramicanin 7/3.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Szerző: Komáromy András, 21-01-15 19:52