Bravúrgyőzelem Körmenden, tovább robog a Forray-alakulat

Gyors támadásokat igyekeztek vezetni a csapatok az első percekben, és a feszes tempó több pontatlanságot hozott, így három perc után mindössze egy-egy kettest tudott jegyezni a Körmend és a Kecskemét, 2-2. Kiss Dávid révén a KTE megszerezte a vezetést, Mitchell kettő plusz egyes akcióval válaszolt, majd ismét a  fiatal hírös városi center lépett be jó ütemben a gyűrűhöz, és 6-6-ra módosította az állást. Ezt követően a vasi alakulat tudott kisebb előnyt kiépíteni az amerikai légiósoknak köszönhetően, 13-8. Townes, Klobucar kosaraival tartott a lépést a Kecskemét, majd Karahodzics trojkája egyetlen pontra hozta fel őket, 18-17.


Townes távolijával ragadta vissza a vezetést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Cakarun viszont gyors választ adott, 20-20. Hiába örültek a hazai nézők Omenaka pontjainak Townes nagyon elkapta a fonalat, és két hárompontos is elsüllyesztett, 22-27-nél időt kért a Körmend. Omenaka vezényletével 26-27-re zárkózott a házigazda, Forray Gábor pedig időt kért, mert ebben a periódusban sok hiba és könnyelmű passzok jellemezték tanítványai játékát. Omenakát nehezen tartották a gyűrű alatt a hírös városiak, és pontjaival 30-27 állt a táblán a 18. percben. Klobucar büntetőivel egy egységre olvadt a vasiak előnye, de a szünet előtt még rákapcsoltak, és végül 36-31-es állással mehettek pihenőre a felek.


Hasonlóan rajtolt a második félidő, mint az első, most viszont egy körmendi trojkára Karahodzsics kettő plusz egyes akcióval reagált, így a 24. percben 39-34 volt a találkozó eredménye. Szépen fokozatosan dolgozta le hátrányát a kecskeméti alakulat, az etap derekán pedig Klobucar kosarával már a vezetést is magukhoz ragadták, 41-42. Townes és Borisov pontjaira Chambers hármassal válaszolt, viszont Dramicanin is megvillant, így maradt a KTE-vezetés, 49-52. Lépéshibát vétettek a körmendiek, Wittmann pedig ezt egy triplával büntette a következő támadásnál, 49-55. Huszonkilenc másodperc volt még a negyedből, mikor időt kért a vasi csapat szakmai stábja. Akciójukból nem vezetett sikerre, a lepattanóból Klobucar indította Dramicanint, de ő sem tudott betalálni, így hatpontos kecskeméti vezetéssel jöhetett a zárás.


Mitchell hozta közelebb csapatát, a másik térfélen pedig Kucsera távolról volt pontos, 53-58. Omenaka zsákolt, a másik gyűrűnél Karahodzicsot ütközték le, a vonalról nem hibázott, 55-60. Nagy energiákat mozgósítottak a házigazdák, ám rendre volt reakció a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét részéről. Wittmann hármasa a legjobbkor érkezett, 58-63. Mitchell rázta meg aztán magát, és két gyors ziccere után egy egységre olvadt a differencia. Forray Gábor időt kért, a dobások viszont nem estek be, míg a túloldalon Omenaka harmadszori próbálkozásra gyötörte be, 64-63. Klobucar tört bátran, és siker koronázta erőfeszítéseit, 64-65. Townes távolról, Karahodzsics közelről jegyzett újabb fontos egységeket, 1:39-cel a vége előtt 64-70-re vezetett a KTE. Omenaka zsákolta be a lecsorgó labdát, ekkor még egy perc volt vissza, 66-70. Véleményes szituáció után vesztett labdát Townes, a Körmend élt a lehetőséggel, 68-70. Klobucarnak ütöttek oda, miközben hármasát elengedte. A szlovén mindhármat bevarrta, 68-73. Az utolsó másodpercek is rendkívüli izgalmakat hoztak. Doktor tripla után újra Klobucar állhatott a vonalra, és most is biztos kézzel értékesítette a büntetőket, 71-75. Mitchell hiába dobta be a dudaszó pillanatában a hármast, ez a lényegen nem változtatott: 2009 márciusa után újra tudott nyerni a Kecskemét a körmendi oroszlánbarlangban. 


Forray Gábor legénysége 4 győzelemmel zsinórban kezdte a szezont, így hibátlan mérleggel várhatja a pénteki, Szolnok elleni szomszédvári derbit.

 

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Rengeteg érzelem kavarog most bennem. Sokszor jártam már ebben a sajtószobában, és gratuláltak a körmendi vezetők, szurkolók, de mindig a szimpatikus vesztes voltunk. 13 év után tudtunk nyerni a körmendi katlanban, ez óriási dolog, elképesztő siker. A siker kulcsa az volt, hogy a Körmendet 70 pont körül tartottuk, és ez lehetett volna még alacsonyabb is, ha nem bakizunk ennyit. Jól felkészültünk az agresszív védekezésükből, sok üres dobásunk volt, ami a meccs egy szakaszában be is esett. Utána váltottak, és mi nem igazán jól reagáltunk, ezért tudtak vezetni a félidőben. A második félidőben rendeztük a sorokat, ezért tudtunk kiépíteni előnyt, ami a végére megmaradt. A házigazda az utolsó pillanatig küzdött, nekik is jár a gratuláció. Boldogok vagyunk, időnk viszont nincs sok az ünneplésre, hiszen pénteken már újabb rangadó vár ránk, hazai pályán a Szolnokot fogadjuk. 


Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét  74-75 (18-17, 18-14, 13-24, 25-20)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 4. forduló
2022. október 16., vasárnap 18:00 @ Körmendi sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Balog György Attila
MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

Egis Körmend: Chambers 7/3, Mitchell 32/12, Parrish 2 , Durázi -, Omenaka 19.
Cserék: Takács 2, Cakarun 3, Ferencz -, Moore 6/6, Doktor 3/3.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 21/9, Wittmann 8/6, Dramicanin 3/3, Ivkovic -, Karahodzics 14.
Cserék: Kucsera 3/3, Klobucar 15, Kiss 4, Fazekas -, Borisov 7/3.


https://netcasting4.webpont.com/?hun_1721

Szerző: Komáromy András, 22-10-16 19:46