Chester Lewis Belgrádban készült a szezonra

Chester Lewis az előző idényben is sok lehetőséget kapott a szakmai stábtól, meccsenként közel 14 percet töltött a parketten. Az új fiatalszabály miatt pedig még nagyobb kihívások várnak rá, és ennek tudatában maximális intenzitással készült a nyáron.


-    Nagyon jól sikerült összerakni az edzéseimet, nem olyan rég három hetet töltöttem Belgrádban egy szerb barátom meghívására egy rendkívül intenzív edzőtáborban – mondta el 22 éves kosárlabdázó. – Extra motivációt adott, hogy megtapasztalhattam, hogy milyen profi mentalitással készítik fel magukat korosztályom legjobbjai a következő szezonra. Leginkább az állóképességi, kondicionális feladatokon volt a hangsúly, de labdás gyakorlatokat is végeztünk. Úgy érzem, hogy sokat tudtam profitálni ebből, sajnálom, hogy csak három hétig tudtam maradni az eltervezett négy helyett. A koronavírus ugyanis közbeszólt, és haza kellett jönnöm. Szerencsére én teljesen egészséges vagyok, teszteltettem is magamat rögtön, ahogy visszaérkeztem Budapestre – tette hozzá.


Az edzések mellett jutott időd a pihenésre is?

-    Voltak pár napos kikapcsolódások. A Balatonnál töltöttem egy kis időt, illetve voltam Visegrádon a barátaimmal. Még az augusztus 10-ei kezdés előtt egy túrát terveztem be, remélem az is összejön, igyekszem hasznosan és aktívan kihasználni a maradék pár hetet.


Az új fiatalszabály miatt nagyobb szerep hárul a 23 év alattiakra. Te hogyan éled meg ezt a kihívást?

-    Biztos vagyok benne, hogy ez óriási lehetőség minden fiatal játékos számára, és a csapatoknál is felelősséggel kezelik ezt az új helyzetet. Én a mögöttünk hagyott csonka szezonban is rendre sok játékpercet kaptam, így nem kerülök rögtön mélyvízbe. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokat kell még tanulnom és fejlődnöm, és ezért mindent megteszek majd. Szeretném kiharcolni, hogy ne csak a kötelező időkeretben számíthasson rám Váradi Kornél!


Mi is az a „fiatalszabály”?

Az ősszel induló A-csoportos férfibajnokságban az elnökség módosítja a légiósok szerepeltetését. Az elfogadott kétéves szabályzat szerint a jegyzőkönyvben szerepelhet továbbra is öt, nem hazai nevelésű játékos, de egyszerre csak négy lehet közülük a pályán, vagyis az egyik kosárlabdázónak mindenképpen hazai nevelésű sportolónak kell lennie.

A 2020/2021-es szezontól újabb lépcsőfok következik a hazai nevelésű sportolók védelme érdekében azzal, hogy az alapszakaszban, az első félidőben legalább egy 23 évnél fiatalabb magyarnak végig a pályán kell lennie.

Szerző: Komáromy András, 20-07-23 08:52