Cleveland Thomas visszatér Kecskemétre

Az amerikai játékos az előző szezonban, a bajnokság rajtja előtt néhány nappal érkezett Magyarországra, és nem kellett neki sok idő ahhoz, hogy elfogadtassa magát a szakmai stábbal, a csapattársakkal és a szurkolókkal.

Cleveland Thomas gyorsan a szurkolók kedvenceinek egyikévé vált, a nyitott, őszinte, szerény fiatalember elsősorban játékával, teljesítményével, ezzel együtt személyiségével is fontos része lett a kecskeméti kosárlabdás közösségnek. De a balszerencse őt sem kerülte el: a bajnokság beszüntetése előtt egy szerencsétlen esést követően megsérült a válla, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kórházban sikeresen műtöttek meg. A rehabilitációra az Egyesült Államokban került sor, ebben segített a kecskeméti egészségügyi csapat is. A játékos immár teljes értékű edzéseket végez.


A KTE-Duna Aszfalt vezetősége már a szezon végén ajánlatot tett a játékosnak. A végeredmény: Cleveland Thomas a 2020/2021-es bajnoki évre is elkötelezte magát Kecskemétre.


„Nagyon örülök, hogy Kecskeméten kezdhetem meg a következő szezont is, igazán megszerettem a várost, a csapatot és a szurkolókat – mondta Cleveland Thomas. – A KTE egy nagy család, amelynek én is részese lehetek, és túlzás nélkül állíthatom, hogy a második otthonommá vált Kecskemét. A célom idén az lesz, hogy még tovább fejlődjek a játék minden elemében, ezzel minél több győzelemhez segítve a kecskeméti kosárlabdát.”


Váradi Kornél vezetőedző egy alázatos, nagy munkabírású játékost ismert meg Cleveland Thomas személyében, és az előttünk álló szezonban is ezt várja tőle.


„Az előző évben gyorsan sikerült megtalálnia a helyét a játékunkban, nagyon hasznos tagja volt a csapatnak – fejtette ki véleményét a tréner. – Mind védekezésben, mind támadásban sokat tett a teljesítményünkhöz, és látszott az edzésmunkáján is, hogy egyre jobb és jobb akar lenni. Azt várom tőle, hogy ugyanezt az alázatosságot és profi szellemiséget képviselje, ezzel segítve minket céljaink elérésében.”

Az előző idényben Cleveland mérkőzésenkénti átlag statisztikájában  11.3 pont, 5.5 lepattanó, 2.4 gólpassz és 16.5 VAL szerepelt.

Szerző: Komáromy András, 20-07-24 10:36