Díj-és nyereményeső az évadnyitó csapatbemutató show-n

Kedden 18 órakor nyíltak tágra a kecskeméti Ápoló Klub kapui, és izgatott szurkolói tömeg hömpölygött be a színpad elé, hogy kedvenceiket, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatát megismerjék a közelgő szezonrajt előtt, amely nem mellesleg a 12. a klub életében. 


Ahogyan legutóbb, úgy most is Knézy Jenő műsorvezető köszöntötte a drukkereket, családtagokat, városvezetőket és természetesen a szponzorokat. Majd a The Sharonz zenekar lendületes dallamaira oldódott tovább a hangulat, a fiatalok és régebb óta fiatalok örömére. 


A zenei hangolódást követően dr. Homoki Tamás, a KTE Kosárlabda Klub társadalmi elnöke, és Ivkovic Stojan szakmai igazgató értékelték a mögöttünk hagyott évadot, amelyben kiválóan helytálltak Forray Gábor tanítványai, hiszen négy közé jutottak a Magyar Kupában, és a 7. helyet szerezték meg a rájátszásban. 


A szakmázás után felemelő pillanatok következtek, hiszen hagyományteremtő szándékkal az Év Játékosa díj került átadásra. Miközben sorolták hosszasan a közönségkedvenc érdemeit (12 éve a magyar bajnokságban légiósként egyedülállóan 354 tétmeccsel a háta mögött, csak a KTE-ben), már többen a szurkolók közül kiabálták be nevét, és nem tévedtek, Karahodzsics Kemalt szólították fel a színpadra fényjáték és szikrát szóró csóvák közepette. Tréfálkozva, ámde méltóságteljes ceremónia keretében vehette át dr. Homoki Tamástól és Ivkovic Stojantól a díjat, elsőként a csapat történetében. 


Ha show, akkor nyeremények is dukálnak természetesen. A BioTech USA, a Decathlon és a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is értékes ajándékokkal lepték meg azon szerencséseket, akik az aláírásgyűjtő kártyájuk sorszámával váltak Fortuna kegyeltjévé. 


A díj-és nyereményeső után a férfi kosárlabdacsapat életének két nélkülözhetetlen támogatójára, a névadók igazgatóira szegeződtek a tekintetek. Tóth László, a Duna Aszfalt, míg Agatics Roland a DTKH képviseletében ünnepélyesen aláírták a 2023-24-es szezonra szóló szerződéseket.


Jöhettek aztán a főszereplők, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosai, akikre már nagyon vártak kicsik és nagyok egyaránt. Előbb az U20-as titánok kerültek fénypontba, őket pedig a felnőtt gárda kosárlabdázói és a szakmai stáb követték tapsvihar és pacsizás kíséretében. Itt került bemutatásra az a rövidfilm is, amelyet új légiósainkkal, Marko Sinikkel, Shannon Bogues-zal és Kimani Lawrence-szel készítettünk két lelkes szurkolónk, Kiss Viktória és Turi Péter városvetése mellett. 


Megvolt már a szponzori háttér, a sikerre éhes csapat, ám még mindig volt valami, ami izgatta a közönséget, mégpedig az, milyen mezekben fog pályára lépni a 2023-24-es szezonban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Látványos performansz következett: Kasztel Réka és Gyulai Samu a The Sharonzból a csapat bevonuló zenéjét, a Van Halen - Jump átdolgozását adta elő, s közben Szenczy Dorottya és Ivaskó Vanda, a Hands Up tánccsoport két tagjának koreográfiája mellett ismerhettük meg az új fehér és lila szetteket, amelyek egyedülálló módon újrahasznosított anyagokból készültek a Ziccer Sport gyártásában, a kecskeméti Grafantasy Kft. tervezésével. 


Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia nagy figyelmet fordít a sportéletre, és személyesen tisztelte meg a rendezvényt. Bátorító és támogató beszédével indította útjára a csapatot az előttünk álló szezonra, majd Wittmann Krisztián csapatkapitányunk névre szóló mezzel lepte meg a hírös város első emberét. 


Volt valaki a nézőtéren, aki nem is gondolta talán, hogy neki szerepet szánnak az este során. Ő Fekete Róbert volt, akinek hangját mindenki ismerheti, aki a Messzi István Sportcsarnokban kosármeccsen megfordult valaha. 20 éve már, hogy együtt él a férfi kosárlabdával, ezért elismerésül ajándékban részesült, amelyet Szemereyné Pataki Klaudia adott át számára. 


A “kötött program” végéhez érve a szurkolók elkészíthették közös fotóikat a kedvenceikkel, és bezsebelhették a szurkolói shopból az ereklyéket, amelyeket készségesen írtak alá a játékosok. 

További galéria

fotók a cikkben: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét / hiros.hu 

Szerző: Komáromy András, 23-09-20 10:09