Djerasimovic: a tizedik szezon Kecskeméten

A kecskeméti közönségkedvenc és a klub vezetősége sikeres tárgyalásokat folytatott a következő szezonról, így eldőlt, hogy Marko Derasimovic a 2020-21-es bajnoki szezonban is a KTE-Duna Aszfalt mezében szerepel majd. A játékos egy évre szóló szerződésére már az aláírások is rákerültek.

„Rendkívül boldog vagyok a szerződés miatt, Marko Derasimovic az a játékos, aki minden edző számára óriási segítség lehetne a csapatában – vélte Váradi Kornél, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője. – És itt nem elsősorban a hosszú évek alatt megszerzett óriási tapasztalatára gondolok. A közösség iránti alázata, Kecskemét iránti elkötelezettsége már-már zavarba ejtő egy külfölditől, játékintelligenciája és megtörhetetlen küzdőszelleme igen erős alap a csapat teljesítményéhez. Az öltözőben a csapat legfiatalabb tagja, vagy épp a vezetőedző is éppúgy tudja, bármikor számíthat rá. És persze a legfontosabbat se felejtsük el, hogy az előző szezonban magyarországi karrierje legjobb évét produkálta tizenkilenc pontos meccsenkénti átlagával.”

Tegyük hozzá, ezzel a bajnoki szezonban a 3. legponterősebb játékos lett Magyarországon. Karrierje eddigi kilenc kecskeméti szezonjában összesen 252 NB I A-csoportos (és 17 másodosztályú) bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az élvonalban 4069 pontot szerzett. A mögöttünk hagyott csonka szezonban 19 találkozón játszott és 361 pont került a neve mellé.

„Kecskemét különleges város számomra, nagyon sok szép emlék köt ide, ezért nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban is a KTE-Duna Aszfaltot erősíthetem – mondta a szerződés aláírása után Marko Djerasimovic. – Számomra ez több mint munka, rengeteg barátom van a csapaton belül, a szurkolókat imádom, a második családomként tekintek rájuk. Az is fontos számomra, hogy tudom, a játékrendszerünk nem változik annak ellenére, hogy Forray Gábor után Váradi Kornél lesz az edzőnk, hiszen Kornél is azt a szisztémát képviseli, amit évekkel ezelőtt Stojan Ivkovic alapozott meg. Stojan egyébként az egész magyarországi karrierem meghatározó személyisége, fontos számomra a jelenléte. A felkészülésem zavartalanul zajlik, úgy érzem, hogy jó formában tudok majd visszatérni Kecskemétre.”

Szerző: Komáromy András, 20-07-13 13:59